Ingen varer i handlekurven

Logg inn

Har du ikke bruker? Registrer deg

Har du glemt passord? Tilbakestill

HjemArtiklerTil Norge: Constance Debré, Diamant Salihu, Amina Elmi og mange flere

Til Norge: Constance Debré, Diamant Salihu, Amina Elmi og mange flere

Banner nyhetsbrev2 3

Litteraturfestivalen på Lillehammer er i gang, og flere internasjonale stjerner gjester Norge.

Litteraturfestivalen på Lillehammer har åpnet dørene, og årets program er spesielt sterkt. Blant høydepunktene finner vi kritikerroste Constance Debré, som tidligere i år fikk mye oppmerksomhet for romanen Love me tender, der hun skriver om å miste foreldreretten grunnet seksuell legning. Debré skal også gjeste Litteraturhuset i Oslo torsdag denne uka.

–Vi er veldig stolte av årets program, og det ser ut til at publikum deler vår begeistring. Det er rekordhøyt billettsalg. Vi gleder oss til herlige festivaldager i sol (eller regn!), sier markedsansvarlig i Norsk litteraturfestival, Parisa Vaziri.

Hun ser blant annet frem til å få med seg Constance Debré på åpningsforestillingen og Amina Elmi i samtale med Oliver Lovrenski.

Debutantprisvinneren fra Danmark, Amina Elmi, har fått lysende kritikker i norske medier for diktsamlingen Barbar.

Gravejournalistikk og den vanskelige mannsrollen

Gravejournalisten Diamant Salihu vil være å treffe på flere poster, og hans bøker om den svenske gjengkriminaliteten har vakt stor oppmerksomhet på tvers av landegrenser. Han mener at Norge er et paradis for internasjonale kriminelle gjenger.

Også den svensk-norske journalisten Knut Kainz Rognerud som har skrevet boka Molde-oligarkenom Russlands enorme innflytelse i Norge og Europa kommer til årets festival. Sammen med Aage Storm Borchgrevink og Bernhard Mohr skal han snakke om Putins Russland.

Nye stjerner

Debutanten Kjartan Lorntzsen som skrev romanen Taper, skal debattere den norske mannsrollen med Birger Emanuelsen og Didrik Dyrdal.

Anne Rivenes og Sidsel Ana Welden Gajardo skriver begge poetisk – Rivenes debuterte med den kritikerroste diktsamlingen Nåden, og Gajardo vil i år motta Grimsrudstipendet for romanen Du er min arv. Forfatterne vil være å treffe på flere arrangementer.

Her finner du festivalprogrammet.