Ingen varer i handlekurven

Logg inn

Har du ikke bruker? Registrer deg

Har du glemt passord? Tilbakestill

HjemArtiklerNytt krimsamarbeid: Horst og Fjell lanserer «Skriket»

Nytt krimsamarbeid: Horst og Fjell lanserer «Skriket»

Christopher Helberg

Jørn Lier Horst og Jan-Erik Fjells nye samarbeidsprosjekt har allerede før lansering blitt en suksess, med voldsom etterspørsel etter forhåndssignerte utgaver. Forfatterskapene har et opplag på svimlende 12 millioner bøker.

Den prisvinnende forfatterduoen Jørn Lier Horst og Jan-Erik Fjell er klare til å ta verden med storm med sin nyeste krimroman, Skriket. Forhåndssalget har vært svært vellykket, og bokhandlerne melder om stor interesse.

Forfatterskapene som utgis i over 40 land, har samlet et opplag på svimlende 12 millioner bøker, og mer skal det bli når Skriket lanseres.

Utfyller hverandre godt

Samarbeidet til den nye krimduoen startet med små vink til hverandre i deres egne bøker. Jørn Lier Horst skrev om en liten, rødhåret mann med navnet Erik Fjeld i sin bok Jakthundene, og Jan-Erik Fjell svarte med å beskrive en etterforsker med kulemage, som het Bjørn Horst, i Hevneren.

Forfatterne forteller at arbeidet med å skrive bok sammen har gått relativt knirkefritt, og at de utfyller hverandre godt – der Horst er saklig og nøktern i skrivestilen, tilføyer Fjell en ekstra dose humor og snert. Men de legger til at uten en grunnmur av god kjemi, ville ikke samarbeidet vært mulig.

Medrivende podkastkrim

Skriket følger Markus Heger, som oppsøker åsteder for både gamle og nye krimsaker. Fra sitt podkaststudio i en bobil gjenforteller han historiene og deler sine funn. «Skriket ingen hørte» skulle bli en serie om sju år gamle Leah Forsberg som forsvant fra Fagernes for 15 år siden, men det ble bare én episode. Når en ny jente forsvinner, blir saken igjen aktuell.