Ingen varer i handlekurven

Logg inn

Har du ikke bruker? Registrer deg

Har du glemt passord? Tilbakestill

Barbar

[taushetens objekt] : dikt

249,-

«Barbar [Taushetens objekt]» er en diktsamling om brutalitet. Amina Elmi skriver om å leve med en brutt forbindelse til familiens historie, ritualer, språk og identitet. I diktene sine forsøker hun å knytte seg til alt det hun har mistet, men tausheten står som et tomt sentrum - alt det som ikke kan sies, fordi det ikke finnes et språk for det eller fordi det gjør for vondt. Det er dikt om taushet som både nødvendighet og vold. Amina Elmi er født i 1994. «Barbar [Taushetens objekt]» er hennes første bok, og for den har hun mottatt Bogforums debutantpris. Diktsamlingen er også nominert til Politikens litteraturpris.

«En knyttneve!»

«Det danske stjerneskuddet Amina Elmi har noe felles med vår egen Jon Fosse» Andreas Wiese, Dagbladet – Terningkast 6

«Arrogant og dyktig stjerneskudd.»

(...)Det hører til sjeldenhetene at norske forlag ligger i budkrig om en diktsamling, men det skal ha vært tilfelle med «Barbar[Taushetens objekt]». Tina Åmodts fine gjendikting er klar åtte måneder etter at originalen utkom i Danmark.

(...)en muntlig stil iblandet tette bilder, store tankesprang og slående detaljer. Dansk, engelsk og somalisk flyter over i hverandre på musikalsk vis.

(...) sterk og pulserende kjærlighetserklæring til mennesker som lever innkapslede liv utenfor eget hjemland.» Ingunn Økland, Aftenposten

Informasjon

ISBN/Varenummer
9788234718458
Forlag
Bonnier Norsk Forlag AS
Oversetter
Tina Åmodt
Utgivelsesår
2024
Sideantall
115