Ingen varer i handlekurven

Logg inn

Har du ikke bruker? Registrer deg

Har du glemt passord? Tilbakestill

HjemArtiklerPrisbelønt vitenskapsjournalist: – Antiinflammatorisk mat endret livet mitt

Prisbelønt vitenskapsjournalist: – Antiinflammatorisk mat endret livet mitt

1 K9 A1144 kopi

Betennelser - inflammasjon - virker å ligge bak mange av våre vanligste folkesykdommer: fedme, diabetes, hjerte- og karsykdommer, kreft og psykiske plager.

Vitenskapsjournalisten Maria Borelius forsøkte i lang tid å finne ut hvorfor hun følte seg gammel, energiløs, og slet med hodepine og noen kilo for mye i en alder av 52 år. Etter å ha gjort et dypdykk i forskning på kropp og kosthold, kom hun over det antiinflammatoriske kostholdet.

Kostholdet var roten til hennes plager, og da hun endret det, gikk hun både ned i vekt og ble friskere. I Helserevolusjonen Kokebokabyr hun på over 60 oppskrifter som støtter den antiinflammatoriske livsstilen, holder blodsukkeret stabilt og fyller kroppen med energi.

Borelius er vitenskapsjournalist og forfatter av flere bestselgende helsebøker, blant annet Helserevolusjonen, som er solgt i millioner til en lang rekke land.

60 oppskrifter på antiinflammatorisk mat

I denne boka finner du oppskrifter på retter med rikelig av de beste antinflammatoriske ingrediensene – grønnsaker, gode proteiner, sunt fett, smaksrikt krydder og herlige sauser. Her finnes over 60 oppskrifter som passer den antiinflammatoriske livsstilen, holder blodsukkeret stabilt og fyller deg med energi. I boken finner du også en antiinflammatorisk matpyramide som gjør det enkelt å bygge sunne måltider. For deg som søker konkret veiledning har boken en matplanlegger for seks uker, med innkjøpslister til hver uke. Her er oppskrifter som er bra for helsen – men som aller mest handler om matglede og nytelse.

Maria Borelius (f.1960) er prisbelønt vitenskapsjournalist og forfatter. Hun har tidligere utgitt storsuksessen Helserevolusjonen (2019) og Bliss(2020).I 2018 vant Borelius Stora Topp Hälspriset og utnevnt til Årets helsehelt av 1,6 millionersklubben, som er et nettverk som fremmer forskning på kvinnehelse.