Ingen varer i handlekurven

Logg inn

Har du ikke bruker? Registrer deg

Har du glemt passord? Tilbakestill

HjemArtiklerWisting viser muskler!

Wisting viser muskler!

JLH 2 Fotokred Anton Soggiu WEB

Jørn Lier Horst går rett til topps på Bokhandlerforeningen sin bestselgerliste for skjønnlitteratur og e-bok i sin første salgsuke.

Wisting viser muskler! Med den fjerde boka i Horst sin verdenskjente «Cold Case-kvartett», Sak 1569, går Horst rett til topps på Bokhandlerforeningen sin bestselgerliste for skjønnlitteratur og e-bok. Dagsavisens anmelder, Geir Rakvaag, skrev følgende om den nye boken; «Jørn Lier Horst er tilbake med en av de beste bøkene i Wisting-serien.» Tvedestrandspostens anmelder Sven Gjeruldsen trillet terningkast 6 på terningen; «En velskrevet og intenst spennende fortelling.» Stavanger Aftenblad var også svært begeistret, og gav terningkast 5; «Horst er en håndverker, og på sitt beste en virkelig effektiv krimsnekker.»

- Å erobre førsteplassen på den norske bestselgerlisten føles litt som å motta en gjev pris. Det skjer med begeistring og er like moro hver gang, sier Jørn Lier Horst.

Boken ble lansert med et digitalt bokbad torsdag 24. september fra Horst sin skrivestue i Stavern. I skrivende stund har nærmere 10.000 sett det digitale bokbadet på Facebook. Totalopplaget på Sak 1569 etter en uke i salg er på vanvittige 51.000.

- Sak 1569 fyker ut av lageret i et tempo vi aldri har opplevd tidligere. Wisting-serien er et fenomen som øker fra år til år, samtidig som Jørn Lier Horst stadig vekk er aktuell som medhjelper til både politi og tv-programmer om nye og gamle krimsaker. Det er ikke så rart at folk liker å lese bøkene til en som til de grader vet hva han skriver om, sier forlegger Jonas Forsang.

Det er ikke bare her hjemme Horst gjør suksess. Forrige uke ble første bok i serien om Emma Ramm og Alexander Blix, Nullpunkt, som Horst skriver sammen med forfatterkollega Thomas Enger, lansert i Tyskland. Boka gikk rett inn på den tyske bestselgerlisten Der Spiegel.

Sak 1569 er ikke den eneste utgivelsen fra Horst som markerer seg på lista, for på 5. plass skinner hans nyeste bok i Detektivbyrå nr. 2 serien, Operasjon rød sløyfe.

Foto: Anton Soggiu.

Kontakt pressesjef Trude for mer informasjon: