Ingen varer i handlekurven

Logg inn

Har du ikke bruker? Registrer deg

Har du glemt passord? Tilbakestill

HjemArtiklerUnni Lindell nominert til Rivertonprisen

Unni Lindell nominert til Rivertonprisen

Unni Lindell 2 fotokred Eivind Taksrud Who Dares

I dag offentliggjorde professor Hans H. Skei og president i Rivertonklubben, Trude Teige, de nominerte til årets Riverton 2020, og på listen over de nominerte finner vi Unni Lindell med boken Nabovarsel. Lindell har vært nominert til prisen flere ganger, og hun har tidligere vunnet den gylne revolver to ganger.

- Tusen takk til juryen. Jeg er ydmyk og glad. At Nabovarsel er nominert er en stor glede og ære for både Snø og meg. Leserne elsker henne. Hun fikk virkelig kjørt seg i denne boka og ny kommer i 2022, sier forfatter Unni Lindell.

Nabovarsel er den første utgivelsen til Lindell etter at hun meldte overgang til Strawberry Publishing i januar 2020. VGs anmelder Sindre Hovdenakk trillet terningkast fem på terningen for Nabovarsel og omtalte utgivelsen som «Krim i toppklassen!»

- Vi i Strawberry Publishing er glade og stolte av at vår første bok sammen med Unni Lindell har fått en ærefull Rivertonpris-nominasjon. Lindell har en helt enestående evne til å fornye og utfordre sitt eget forfatterskap. Med politibetjenten Snø har hun truffet blink igjen, sier sjefredaktør for skjønnlitteratur i Strawberry Publishing, Anne Fløtaker.

Juryens begrunnelse

Unni Lindell, Nabovarsel. Capitana.

Flere kvinner forsvinner, og på et industrianlegg gjøres det et makabert funn. Unni Lindells nye og lovende krimhelt Lydia Winther, alias Snø, og hennes partner Hay får en makaber sak å jobbe med i sommervarmen i Oslo. Et korthugd språk og en thrilleraktig oppbygging kombinert med et ambisiøst plot fra oljebransjen viser en forfatter som evner å fornye seg, samtidig som de velkjente elementene med kvinner som opplever uhygge midt i sin vanlige hverdag er med. Nifst, mørkt og godt komponert. Nabovarsel er en intens krimopplevelse på beste «lindellske» vis.

Prisvinneren blir offentliggjort torsdag 8. april.

Fotokred: Eivind Taksrud, Who Dares.