Ingen varer i handlekurven

Logg inn

Har du ikke bruker? Registrer deg

Har du glemt passord? Tilbakestill

HjemArtiklerTre Strawberry-forfattere nominert til britisk prestisjepris

Tre Strawberry-forfattere nominert til britisk prestisjepris

1 Fotokred Jarli Jordan

I dag ble de nominerte til den britiske prestisjeprisen Petrona Award offentliggjort. Blant de nominerte til årets «Best Scandinavian Crime Novel of the Year» finner vi tre Strawberry-forfattere: Jørn Lier Horst, Thomas Enger og Yrsa Sigurðardóttir.

Jørn Lier Horst og Thomas Enger utga den første boka i serien om Emma Blix og Alexander Ramm sommeren 2018. Serien teller nå tre bøker, og har siden utgivelse markert seg på bestselgerlistene i Norge og internasjonalt. I juryens begrunnelse står det følgende: Nullpunkt markerer starten på et spennende samarbeidsprosjekt mellom to av Norges mest suksessfulle krimforfattere. Thomas Enger og Jørn Lier Horst er begge godt kjent for deres serie om Henning Juul og William Wisting. I Nullpunkt, hvor en seriemorder retter seg mot kjente personligheter, får frem begge forfatternes ekspertområder: Skildringen av Alexander Blix bygger på Horsts tidligere karriere som politimann, mens Enger bringer sin faglige kunnskap om media til skildringen av Emma Ramm. Romanen binder sammen forfatternes individuelle fagkunnskaper samtidig som den viser frem deres talent for å skrive troverdige og engasjerende karakterer og skape et fartsfylt, spennende plot.

Yrsa Sigurðardóttir som tidligere i år ble signert Strawberry Publishing er også nominert i samme kategori med fjerde bok i serien om Freyja og Huldar. Sigurðardóttir sin første utgivelse på Strawberry Publishing er ventet i 2022.

Vinneren av prisen offentliggjøres torsdag 4. november.