Ingen varer i handlekurven

Logg inn

Har du ikke bruker? Registrer deg

Har du glemt passord? Tilbakestill

HjemArtiklerThomas Korsgaard: Ny bok

Thomas Korsgaard: Ny bok

LR 210429 THOMAS KORSGAARD 13645 kred Simon Klein Knudsen

Stjerneskuddet har skrevet en ny roman om en ung mann og hans reaksjon på et hatefullt overfall.

Thomas Korsgaard har fått massiv oppmerksomhet internasjonalt for sin trilogi om Tue. Han er den yngste vinneren av De Gyldne Laurbær noensinne, og i Danmark nærmer salget seg 400.000 bøker.

Mente dere deter Thomas Korgaards femte bok for voksne. Den lanseres 31. mai. Det er en kort roman om en ung mann og hans reaksjon på et hatefullt overfall. I sitt stramme og ordknappe format setter romanen presist ord på hvordan det er å føle at verden er blitt et utrygt sted:

«For en stund siden ble han utsatt for et overfall. Nei. Stopp. Stans. Det var meg. Det var i går.»

Norgessuksess

I Norge har kritikerne hyllet den 28 år gamle forfatteren. Interessen her til lands har vært massiv fra start med tre norske storforlag som deltok i budrundene om Korsgaards bøker. Opplaget overstiger 45 000 eksemplarer i Norge, og bøkene har dominert bestselgerlistene.

Debutboka Hvis det skulle komme et menneskelå ett år på den norske bestselgerlista, og En måtte nok ha vært der ligger på lista på sekstende uka.

Thomas Korsgaard (f. 1995) har skrevet flere romaner, noveller og barnebøker. Han har tatt både lesere og anmeldere med storm med sin trilogi om gutten Tue fra Skive: «Hvis det skulle komme et menneske» (2023), «En dag vil vi le av det» (2023) og «En måtte nok ha vært der» (2024).

Mente dere det lanseres 31. mai.