Ingen varer i handlekurven

Logg inn

Har du ikke bruker? Registrer deg

Har du glemt passord? Tilbakestill

HjemArtiklerThe Times: «Vår tids beste krimforfatter?»

The Times: «Vår tids beste krimforfatter?»

Ragnar Jonasson portrettbilde

Den islandske stjerna Ragnar Jónasson utgis i 34 land og hylles som en av verdens beste krimforfattere.

Krimforfatteren Ragnar Jónasson, som av The Washington Post sammenlignes med Harold Pinter (!), har sluttført sin trilogi om etterforskeren Hulda Hermannsdóttir fra Reykjavik-politiet. Krimromanen "Tåken" kan leses frittstående. Trilogien er internasjonalt feiret og er blitt utropt til en milepæl innen moderne krim av The Times. De skriver at Jónasson er blant verdens beste krimforfattere.

På den internasjonale bestselgertoppen

Ragnar Jónassons bøker har solgt 3 millioner i 34 land, og ligget på førsteplassen i Tyskland, Frankrike, Storbritannia og Australia. I 2020 ble han den første islandske forfatteren noensinne som har hatt tre bøker på bestselgerlista til tyske Spiegel.

Jónasson får strålende kritikker verden over, og har vunnet en rekke internasjonale krimpriser, blant dem Amazons krimpris og Mörda Dead Good Reader Award.

Les utdrag fra internasjonale anmeldelser av Tåken her.

Isolert på Island

Under en snøstorm i julen 1987 banker en fremmed på døren hos Einar og Erla. Gården deres ligger uveisomt til, og en utmattet, forfrossen mann blir selvsagt budt både husly og mat. Den gjestfriheten skal komme til å koste dem dyrt.

I Reykjavik klarer ikke Hulda Hermannsdóttir å slippe tanken på saken med en forsvunnet jente og faren hennes. På selve julekvelden forlater hun familiefeiringen og reiser inn på politistasjonen. Det er en avgjørelse som skal få skjebnesvangre følger. Da Hulda to måneder senere ankommer Einar og Erles gård, forfølger hun en gåtefull forbindelse mellom det eldre ekteparet og faren og datteren som er forsvunnet. Hulda setter alle krefter inn på å løse de to sakene, ikke minst av helt personlige årsaker.