Ingen varer i handlekurven

Logg inn

Har du ikke bruker? Registrer deg

Har du glemt passord? Tilbakestill

HjemArtiklerTerningkast 5 til Ringmannen!

Terningkast 5 til Ringmannen!

Sommerfest Jorn Lier Horst 24 of 73

Denne høsten er Jan-Erik Fjell aktuell med to bøker.
Først ut er den åttende i rekka om Anton Brekke.


I dag kommer Ringmannen i salg, og Fredrikstad Blad er første avis ut med anmeldelse av den åttende boka i serien om Anton Brekke. Anmelderen triller terningkast 5 på terningen og skriver: «I den åttende boken om Anton Brekke, vil man kanskje tro man har fått nok. Men jeg vil heller si at nå vil vi ha mer.»
- Alltid godt med en god start fra anmelderne, og særlig når de ønsker seg mer, sier Jan-Erik Fjell.

Jan-Erik Fjell debuterte som krimforfatter 27 år gammel med boka Tysteren. Den første boka om politietterforsker Anton Brekke. For utgivelsen mottok han bokhandlerprisen som den yngste mottakeren noensinne. Siden debuten har krimkometen fra Fredrikstad solgt over 500.000 bøker, blitt utgitt i 14 land, og er med det en av Norges mest populære krimforfattere. Etter en ufrivillig skrivesperre tok det tre år fra suksessen med Lykkejegeren til oppfølgeren Gjemsel kom på sensommeren i 2019. For Gjemsel ble Fjell blant annet nominert til den gjeve Rivertonprisen. Etter suksesscomebacket med Gjemsel kom Gråsonen, og i år er Fjell aktuell med hele to bøker: Ringmannen, som er den åttende i rekka om Anton Brekke, og den første boka i en ny barnebokserie som lanseres i oktober. Barnebokserien har Fjell skrevet i samarbeid med forfatterkollega Ulrik Høisæther.
- Det blir en spennende bokhøst med to utgivelser, og nå som samfunnet, iallfall her i Norge, omtrent er tilbake til normalen, så blir det godt å ha mye å gjøre igjen, fortsetter Fjell.

Ringmannen har offisiell lansering førstkommende tirsdag på Litteraturhuset i Fredrikstad. For anledningen er det krimforfatter og kollega Jørn Lier Horst som skal bokbade, og Litteraturhuset i Fredrikstad melder om svært stor interesse.
- Jeg gleder meg til å bli avhørt av Jørn, og det er veldig stas og hyggelig at vi har måttet utvide salen to ganger for å få plass til alle som ønsker å komme, avslutter Fjell.

I årets Anton Brekke bok har Jan-Erik Fjell lagt deler av handlingen til Volda, hvor blant annet Høgskulen, utestedet Det Grøne Treet og Rosethornet har en sentral rolle. Som i de tidligere bøkene foregår det en parallellhistorie, og nåtidshandlingen er lagt til Fjell sin hjemby, Fredrikstad. I Ringmannen kommer Cecilie Olin aldri hjem etter en tur på byen. To dager senere blir hun funnet kvalt. Kroppen er mishandlet. Den massive volden er påført post mortem og gir inntrykk av å være personlig. Ektemannen kommer snart på etterforskernes radar, men så blir en ny kvinne meldt savnet. Magnus Torp er sendt fra Kripos for å bistå det lokale politiet. Han følger spor som til slutt skal ta ham over 20 år tilbake i tid, til et uoppklart drap 60 mil unna. Samtidig forsøker han å dra sin tidligere kollega Anton Brekke opp fra dypet. Anton har mistet jobben i politiet, og tror ikke det er mulig å komme nærmere bunnen. Han tar feil. Denne gangen tar det lang tid før Magnus får hjelp av Anton, og da har Anton et helt annet motiv enn å fange Cecilie Olins drapsmann. For denne gangen har det blitt personlig.

Jan-Erik Fjell er tilgjengelig for intervju.