Ingen varer i handlekurven

Logg inn

Har du ikke bruker? Registrer deg

Har du glemt passord? Tilbakestill

HjemArtiklerSynnøve og Vanessa: 11 utvalgte tips til en bedre verden

Synnøve og Vanessa: 11 utvalgte tips til en bedre verden

B9 A8208 Final

Synnøve Skarbø og Vanessa Rudjord har laget sin guide til en bedre verden, oppsummert i 299 regler for livet. Det er rett og slett en fasit på hvordan vi alle skal manøvrere oss gjennom dagliglivet på best mulig måte for fellesskapet. Her får du elleve utvalgte favoritter.

Verden er full av irriterende mennesker. Og verre skal det bli. Ifølge FN ligger vi an til å bikke ti milliarder mennesker innen 2100, og det er en viss sannsynlighet for at en stor andel av disse vil være idioter. På denne overbefolkede planeten skal vi alle leve våre mer eller mindre meningsløse liv så godt vi kan, side om side med våre medborgere. Det er ikke enkelt, og ifølge visse mennesker skal det da heller ikke være lett å leve.

Men vi ser ingen grunn til å gjøre det vanskeligere enn det allerede er.

Så her følger vårt bidrag til en bedre verden: 299 regler som vil gjøre kloden til et mer utholdelig sted. Regler som vil sørge for at du manøvrerer deg gjennom livet med et minimum av verdighet. Et oppslagsverk du kan ty til i usikre stunder, en fin referanse hver hang du har muligheten til å minne forbipasserende om forskjellen på rett og galt: «Du, beklager, ikke for å være vanskelig her, men nå bryter du regel nummer 80: ‘Det er ikke lov til å si «snakkes til neste år» rett før midnatt på nyttårsaften’, så da veit du det til neste gang.» For husk: Det er ikke du som er problemet. Det er de andre.

31. Ikke ta på deg nakkeputa før du har satt deg i flysetet.

I hvert fall om du vil bli tatt seriøst.

74. Et kompliment skal være utelukkende positivt.

«Tynntjukk», «Jeg ser så opp til deg som aldri gir deg til tross for at du blir avvist gang på gang», «Du er så stor og flott», «Du kler faktisk å ha skjev nese», «Du har gjort det beste ut av utgangspunktet ditt», og «Du er modig som tør å stå i særheten din», er alle eksempler på uttalelser som ikke er komplimenter. Prøv igjen.

95. Det er ikke lov å si «Jeg er ydmyk og takknemlig.»

Nei, du er ikke det, du er bare litt skrytete.

147. Kun én busk i «Så går vi rundt om en enebærbusk.»

Det kan føles presserende å få vist hele familien at du er en skøyeraktig krabat, men den type humor kan vi ikke som et velutviklet samfunn tolerere, dessverre, så det blir et nei herfra.

159. Ikke spre de kule folka under middagen.

Bordplassering er egentlig såre enkelt, men majoriteten tråkker stadig feil. Her er for ordens skyld fasiten: Først plasserer du ikke-drikkerne på et eget bord. Deretter plasserer du de kuleste folka sammen. Ja, du leste riktig. De underholdende folka skal ikke bli straffa for at de er bra på fest. Sett de kjedelige folka på samme bord, så er det også enklere for dem å få skinne litt blant sine likemenn.

168. Ikke kall inn til møter som kunne vært en mail.

Unngå også møter for å planlegge et møte

195. Aldri rop noe fra salen til en standup-komiker.

Selv tidenes dårligste standup-komiker (og gudene skal vite at det er mange å ta av) har et innøvd svar til deg, så uansett hvor «lættis» kjæresten din synes du er på priven, er du tre sekunder fra å bli sosialt lynsjet foran hele Latter.

229. Sex skal ikke være gøy.

Det skal være sexy.

263. Ikke fortell folk som nylig har opplevd et samlivsbrudd at de fortjener bedre.

Det hjelper ingenting. I om lag halvparten av gangene er det faktisk den andre som fortjente bedre, og det er vennen din som trenger å gå i seg selv.

279. Ikke still diagnoser på deg selv for å unnskylde forfallet.

Nei, de ekstra kiloene er sannsynligvis ikke resultatet av en stoffskiftesykdom. Ei heller lider du av et akutt anfall av tung beinbygning. Sannsynligvis er du bare blitt litt i overkant glad i napoleonskake.

286. SoMe skal ikke være din foretrukne kanal for å kommunisere med kjæresten.

Forelskelse er en vakker ting, og ja, det er sant at man kan bli fristet til å rope ut det ene og det andre med hjertets jubel, men vi registrerer at de mest oppegående blant oss allikevel prøver å la være. Vi antar at dette er av hensyn til fellesskapet, som har null interesse av å få et intimt innblikk i deres flørting. Det funker dessuten overraskende greit å bare si det du har på hjertet til vedkommende ansikt til ansikt.

Til slutt: Husk at verden blir et bedre sted, om bare alle prøvde litt hardere. Lykke til!