Ingen varer i handlekurven

Logg inn

Har du ikke bruker? Registrer deg

Har du glemt passord? Tilbakestill

HjemArtiklerStrawberry Publishing skifter navn til Bonnier

Strawberry Publishing skifter navn til Bonnier

Hakan Rudels Alexander Even Henriksen 2

Strawberry Publishing skifter navn til Bonnier
- Flagger økte ambisjoner i Norge

Fra nyttår skifter Strawberry Publishing navn til Bonnier Norsk Forlag AS. Samtidig melder forlaget at de vil søke medlemsskap i Forleggerforeningen, sammen med de heleide imprintene Bastion og Pitch. – Satsingen i Norge er noe av det morsomste vi har gjort, nå skal vi utfordre bransjen ytterligere og ta vår plass i den norske kulturhistorien, sier Håkan Rudels, CEO i Bonnier Books AB.

– Dette er slutten på oppstartsårene, men bare begynnelsen på vekstreisen. På tre år har Strawberry klart å bli Norges fjerde største allmennforlag, det er et fantastisk utgangspunkt for Bonnier Norsk Forlag å bygge videre på. Nå øker vi ambisjonene noen hakk, sier Rudels.

I nærmere 200 år har Bonnier utgitt bøker i det nordiske og europeiske markedet og er i dag et av Europas største forlagshus med forlag i syv land og omsetning på rundt syv milliarder kroner.

- Forfatterne og leserne er de eneste som betyr noe for oss. Alle vi som er mellom må enten skape verdi for de to eller ryddes bort. Bonnier Norsk Forlag skal gi leserne et bedre og mer variert tilbud, og et viktig steg på veien vil være å sikre at forfatterne blir bedre ivaretatt og at flere kan leve av forfatterhåndverket. Om ikke, vil talenter gå tapt til andre uttrykk som spill og film. Vår ambisjon er å utgi alle typer litteratur, fra poesi til krim, fra influenserbøker til historiske dokumentarer og av debutanter så vel som etablerte forfattere, sier Alexander Even Henriksen, administrerende direktør i Bonnier Norsk Forlag.

- Framtiden handler om å sikre at bokbransjen kan konkurrere mot multinasjonale «tidstyver» som Netflix, Tiktok og Fortnite. Det gjør vi ved å gi ut fremragende bøker og slik holder vi litteraturen relevant. I tillegg skal vi jobbe for at norsk bokbransje blir mer bærekraftig og transparent, sier Håkan Rudels.

Samtidig trer styreformann i den svenske forleggerforeningen og vise VD på Bonnierförlagen, Jesper Monthán, inn i styret i Bonnier Norsk Forlag sammen med Jim Zetterlund, COO/CFO i Bonnier Books, og Håkan Rudels, CEO i Bonnier Books. Gründere og medeierne Magnus Rønningen og Jonas Forsang fortsetter i styret.

- Forleggerforeningen viser at de jobber svært godt politisk, og vi gleder oss til å bli medlem og ta en aktiv posisjon i arbeidet med bokloven og andre viktige spørsmål for bokbransjen, sier Alexander Even Henriksen.