Ingen varer i handlekurven

Logg inn

Har du ikke bruker? Registrer deg

Har du glemt passord? Tilbakestill

HjemArtiklerStrawberry Publishing kjøper Goliat Forlag

Strawberry Publishing kjøper Goliat Forlag

6 S5 A0185

- Et strategisk oppkjøp for oss, sier administrerende direktør Alexander Henriksen i Strawberry Publishing.

- Med oppbyggingen av Goliat Forlag har Mark Jørgensen bevist at han har et uvanlig godt blikk for hvor bokmarkedet beveger seg. Han har på kort tid etablert seg som et av Norges ledende forlag for nordisk krim. Goliat passer perfekt inn i vår krimportefølje, samtidig aksler Mark rollen som redaktør i Strawberry Digital med fokus på forfattere med stort digitalt potensiale, både som lyd- og ebøker, sier Alexander Henriksen i Strawberry Publishing.

- Jeg vil starte jobben i Strawberry med å oppfordre alle norske forfattere med bøker som ikke er utgitt som lydbøker om å kontakte meg. Noen store forlag prioriterer kun deres største forfattere, og dermed får ikke alle forfatterne deres ta del i den voksende strømmeøkonomien. Men her sitter forfatteren selv med makten til å bestemme, da alle lydbokrettigheter ifølge Normalkontrakten går tilbake til forfatteren etter tre år, sier Mark Jørgensen i Goliat Forlag

Goliat Forlag ble stiftet i 2015 og har de siste årene stabilisert seg på rundt 10 millioner i årlig omsetning. Forlaget gir ut nordiske krimstjerner som Mari Jungstedt, Mons Kallentoft, Jonas Moström, Ragnar Jonasson, men også internasjonale stjerner som Ian Rankin og Peter May. Strawberry Publishing har kjøpt 100% av aksjene i forlaget.

- Vi gleder oss enormt til å få Mark med på laget. Han har et skarpt øye for forfattere som skriver god, sterk krim og som lager serier av høy kvalitet. Tenk bare på Peter May og Ian Rankin. Jeg er full av beundring for hvordan Mark har fått en, for norske lesere ukjent, forfatter som May til å bli en stor suksess med hyppige opptredener på bestselgerlisten. Dette lover godt for vår digitale satsning, sier redaksjonssjef Anne Fløtaker i Strawberry Publishing.

- Jeg har fulgt med på Strawberry Publishing siden starten, og er imponert over hvordan de utfordrer en bokbransje som skriker etter fornyelse. Nå gleder jeg meg til å snu forleggeriet på hodet og tenke digitale utgivelser først, med papir som tilleggs-format. Strømmetjenestene passerer en halv milliard i omsetning i år, og for noen forfatterskap er inntektene fra lyd allerede større enn fra papir. Det åpner for at man tenker nytt, og det gleder jeg meg til å gjøre sammen med Strawberry, sier Mark Jørgensen.

Med kjøpet av Goliat Forlag følger også 49% av aksjene i barnebokforlaget Zeppelin Forlag.

Fotokred: Magne Risnes.

Fra venstre: Administrerende direktør i Strawberry Publishing, Alexander Even Henriksen, Redaksjonssjef Anne Fløtaker, Mark Jørgensen og Forlegger Jonas Forsang.