Ingen varer i handlekurven

Logg inn

Har du ikke bruker? Registrer deg

Har du glemt passord? Tilbakestill

HjemArtiklerStor konkurranse om Veganergutta

Stor konkurranse om Veganergutta

Vegangergutta fotokred Anna Rosova

Hele syv forlag ønsket å gi ut bok med Minn og Gard som står bak den populære instagramkontoen Veganergutta.

Kjæresteparet Minn Saung Thit Aung Zaw og Gard Flydal Rorgemoen er ettertraktede i norsk bokbransje, og er plukket ut av Dagens Næringsliv som Ledestjerner.

Denne uka lanseres deres bok Veganergutta - 90 grønne favoritter.Den inneholder nydelige oppskrifter på vegansk mat og en rekke tips for å gjøre det enkelt i hverdagen. I tillegg skriver duoen engasjert om dyrevelferd, klima og bærekraft.

30 under 30 år

D2 og DN har valgt ut 30 personer under 30 år som vil gjøre verden mer bærekraftig med utgangspunkt i FNs 17 bærekraftmål. Her er Gard og Minn blant de nominerte. Juryen trekker frem deres engasjement for bærekraft og matglede.

-Tanken om å skifte til et mer plantebasert kosthold er riktig og i tråd med våre verdier, forteller Minn.

Før spiste gutta kjøtt til hvert eneste måltid, men i dag er alle animalske matvarer byttet ut.

-Sammen eksperimenterte vi masse på kjøkkenet, så dokumentarer om dagens dyrevelferd, leste oss opp på mataspektet knyttet opp mot bærekraft, samt helseaspektene og helsegevinstene rundt plantebasert mat, forteller Gard.

Det ble starten på instagramkontoen som har inspirert mange til å kutte ut kjøtt.

Utfordrer menn til å spise vegansk

Vegansime er mest utbredt blant kvinner, og en av Gard og Minns kampsaker er å få med flere menn på et vegansk kosthold. Begge to sluttet i jobbene sine for å satse på bærekraft og vegansk mat. De mener at de er blitt tøffere og modigere etter en oppvekst der de begge opplevde mobbing på bakgrunn av legningen sin og til og med på grunn av matpakka de hadde med på skolen.

- Disse opplevelsene har gjort oss ganske uredde i møte med nye situasjoner. Vi var i overgangen med å spise mer plantebasert mat da vi traff hverandre, og interessen for matlaging vokste i takt med interessen for hverandre og vår visjon til å skape noe eget, forteller Gard og Minn.