Ingen varer i handlekurven

Logg inn

Har du ikke bruker? Registrer deg

Har du glemt passord? Tilbakestill

HjemArtiklerSarek er nominert til årets beste krimdebut og gis ut i 21 land!

Sarek er nominert til årets beste krimdebut og gis ut i 21 land!

2 c Thron Ullberg

Ulf Kvenslers Sarek lanseres 5. januar i Norge. Manusforfatteren bak «Solsidan» og «Vår tid er nå» har hentet inspirasjon fra den norske fjellheimen.

Thrilleren Sarek er på vei ut i verden, og forfatter Ulf Kvensler har i hjemlandet Sverige blitt nominert til prisen for årets beste krimdebut. Boka ble også nominert til prisen til Årets Bok 2022.

Sarek følger tre venner fra studiedagene i Uppsala som har en tradisjon med en årlig fottur i høstfjellet. Men i år har Milena fått seg kjæreste, og hun vil at Jacob skal være med. Det er vanskelig for Anna og Henrik å nekte henne det, og Jacob virker som en kul fyr. Det er han som foreslår at de skal legge turen til Sarek. Nasjonalparken nord i Sverige har hverken overnattingshytter eller mobildekning, men derimot åtte topper på over 2000 meter. Men det er noe som skurrer med Jacob, og fotturen blir en tur på liv og død.

Norsk natur var inspirasjonen

Forfatteren har hentet inspirasjon til å skrive fra sine mange turer i norske fjell.

-Jag har själv vandrat i fjällen nästan varje sommar i tjugofem års tid, och den här idén kom till mig för ganska många år sedan: tänk om man fick med sig en person ut i vildmarken som man inte kände särskilt väl, en person som visade allt obehagligare sidor ju längre från civilisationen man kom, sier Ulf Kvensler.

Boka har fått strålende kritikker i Sverige. Se mer her.