Ingen varer i handlekurven

Logg inn

Har du ikke bruker? Registrer deg

Har du glemt passord? Tilbakestill

HjemArtiklerSankta Lucia debuterer på førsteplass

Sankta Lucia debuterer på førsteplass

Web_Vetle_FotoTorStenersen.jpg

Sankta Lucia debuterer på førsteplass
- Og Vetle Lid Larssen blir kollega med internasjonale stjerner

Den er blitt skamrost av kritikerne, har solgt ut førsteopplaget og nå går Vetle Lid Larssens roman Lucias siste reise inn førsteplass på bestselgerlisten foran Karl Ove Knausgård og J. K. Rowling. Som første norske forfatter har Lid Larssen signert med Albatros Agency.

1717 år etter sin død debuterer Sankta Lucia på førsteplass på bestselgerlistene.
- Livet som forfatter er ensomt og beinhardt, derfor er vi sulteforet på oppmerksomhet og suksess. Etter å ha brukt fem år av livet mitt på å tråle arkiver og biblioteker, kranglet med ned i kjelleren på gamle nonneklostre og klatret i italienske fjell på jakt etter svar, er det så jævlig hyggelig å bli mottatt på denne måten, sier Vetle Lid Larssen.

Førsteopplaget på 8.000 er revet ut av lageret og 22.000 nye bøker er på vei fra trykkeriet. Og nå har Lid Larssen blitt signert av agentbyrået Albatros Agency, som første norske forfatter. Albatros er deleid av det amerikanske agenturet ICM Patners.


- Vetle har hele teamet på Albatros i ryggen. Lucias siste reise er en fantastisk historisk page-turner med potensiale att nå ut väldigt brett. Det er allerede stor interesse for boken i Norden, og nå vil den bli presentert over hele verden. Det er ingen tvil om at boken har kvalitetene som trengs for å komme ut på store internasjonale forlag og skape en bredt anlagt internasjonal dramaserie, sier Erik Larsson senior literær agent på Albatros Agency.

Boken har blitt beskrevet som en tour de force gjennom to tusen år med kulturhistorie. Ideen til romanen fikk Vetle Lid Larssen for fem år siden da han besøkte graven til Sicilia og Saint Lucia. En utrolig opplevelse, bortsett fra at graven var tom. Restene av Sankta Lucia hadde blitt stjålet tusen år tidligere. Lid Larssen undret seg over hvem som kunne være så dumdristig og skamløs nok til å stjele en berømt helgen.

- Det kunne bare være en nordmann. Og det var det. Harald Hardråde, sier Vetle Lid Larssen.

- Ingenting er mer gledelig enn å se at kvalitetslitteratur er det folk vil ha. Lucias siste reise er en roman som passer for alle — underholdende, fantasieggende og proppfull av kunnskap. Lid Larssen har gjort det kunststykket å skape alt dette på 650 glimrende sider, sier sjefredaktør Anne Fløtaker i Strawberry Publishing.