Ingen varer i handlekurven

Logg inn

Har du ikke bruker? Registrer deg

Har du glemt passord? Tilbakestill

HjemArtiklerSamlivsbrudd: Montgomery om barn i to hjem

Samlivsbrudd: Montgomery om barn i to hjem

Hedvig Montgomery 2 fotokred Janne Rugland

Gjennom bestselgende bøker og en av landets største podcaster, har Hedvig Montgomery blitt Norges mest fremtredende ekspert på barn og familie. Nå er hun aktuell med boka «Samarbeidsmagi: Syv steg for å oppdra lykkelige barn i to hjem».

Hedvig Montgomerys bøker er solgt til 25 land, og har slått alle rekorder her til lands. 7. juni lanseres en ny bok i serien Foreldremagi, Samarbeidsmagi.

Hver dag opplever barn at foreldrene deres går fra hverandre, og til tross for at det er relativt vanlig, beskriver mange det som sjokkerende. En ny rapport fra Voksne for barn viser at barn får dårligere psykisk helse av samlivsbrudd, men at foreldrene deres antar at det går bedre med dem enn det egentlig gjør.

Hedvig Montgomery har over 20 års erfaring fra feltet foreldre-barn, og denne boka setter barnets behov etter et samlivsbrudd i fokus. Hun gir konkrete tips til hvordan man ivaretar barnet på best mulig måte når verden blir snudd på hodet. For et samlivsbrudd er ikke slutten, men heller starten på en ny tilværelse som vil berøre både barn og voksne i familien i årene som kommer. Hvordan man som forelder håndterer situasjonen, vil få direkte konsekvenser for barnets liv. Samarbeidet med eks-partneren, uansett hvor krevende det til tider kan være, har plutselig blitt en av de aller viktigste oppgavene å løse.

Montgomery gir svar på en rekke avgjørende spørsmål: Hva er det viktigste man sier til barnet sitt? Og hvem skal man selv være som forelder når livet ikke lenger ser ut slik man hadde tenkt? Boken gir deg svar når 10-åringen bare vil bo hos deg eller tenåringen ikke vil bo hos noen av dere, den hjelper deg når dere krangler om ulike regler i de forskjellige hjemmene og når familien må takle store forandringer på kort tid. Boken er skrevet for foreldre som vil samarbeide best mulig, og for de nye voksne som kommer inn i barnas liv.

Samarbeidsmagier skrevet i samarbeid med Eivind Sæther, og er en del av serien Foreldremagi, som er solgt til 25 land. Sæther er en prisvinnende frilansjournalist og forfatter. Han har vært medforfatter på hele Foreldremagi-serien.