Ingen varer i handlekurven

Logg inn

Har du ikke bruker? Registrer deg

Har du glemt passord? Tilbakestill

HjemArtiklerRedaktøren anbefaler: Førjulsgleder fra Detektivbyrå nr.2

Redaktøren anbefaler: Førjulsgleder fra Detektivbyrå nr.2

1

Slutten av året nærmer seg, og nå venter de fleste av oss på en hyggelig, om enn litt annerledes, julefeiring. Vi har derfor spurt barnebokredaktøren vår, Anne Huso, om hennes tips til førjulsaktiviteter som kan stagge følelsen av at julaften er milevis unna.

Desember føles ofte for kort for foreldre og for lang for barn. Det er ingen overraskelse at Anne anbefaler å fylle tiden med å lese.

Detektivbyrå nr. 2-bøkene er bøker som fint kan leses sammen med en voksen eller alene, og de er dermed en perfekt unnskyldning for en pust i bakken for store og små innimellom diverse juleærend.

Siste bok i serien heter Operasjon Rød sløyfe, og i den kommer detektivene Tiril, Oliver og hunden Åtto på sporet av tyver som bruker røde sløyfer til å merke hus de skal gjøre innbrudd i. Det blir spennende og akkurat passe skummelt når Tiril, Oliver og hunden Åtto både må hjelpe politiet med å avsløre tyvene og hindre dem i å rømme til havs.

Forfatterne bak Detektivbyrå nr.2-universet, Jørn Lier Horst og Hans Jørgen Sandnes, har samarbeidet med Åpent Bakeri, og laget et fantastisk fint pepperkakehus, helt likt detektivenes kontor i Elvestad! Mal, oppskrift og filmer fra prosessen finnes her, slik at alle kan gjøre det samme hjemme hos seg selv.

Blir tiden for knapp til pepperkakebaking, finnes det også en annen mulighet for å få julestemning med Detektivbyrå nr. 2. Juleheftet Jakten på pepperkakemannen er tilgjengelig i butikkene hele desember, og lar leseren selv være med på å løse mysteriet ved å finne spor, løse koder og følge ledetråder. Aftenposten ga heftet terningkast 5!

Noen skal kanskje reise på besøk i julen, og da kan det være fint å ta med seg noe som får bil- eller togturen til å bli litt kortere.

I oppgaveheftet Sløyfemysteriene får du en hel haug med oppgaver som bare krever en blyant og et oppmerksomt detektivblikk. Det er perfekt å ha med seg på reise. Mange foretrekker også lydbøker når de er på farten, og bøkene i Detektivbyrå nr. 2-serien er heldigvis også tilgjengelige i lydformat!

2
Detektivenes kontor i Elvestad – i pepperkake.