Ingen varer i handlekurven

Logg inn

Har du ikke bruker? Registrer deg

Har du glemt passord? Tilbakestill

HjemArtiklerPetter Stordalen ut av Strawberry Publishing

Petter Stordalen ut av Strawberry Publishing

Petter A Stordalen 2 Fotokred Julie Pike

Petter Stordalen ut av Strawberry Publishing
- Bonnier går opp til 83% eierandel i forlagskonsernet.

- Det har vært en ære og et eventyr å bygge Strawberry Publishing, og med Bonnier som kjøper er dette en lykkelig slutt på alle mulige måter, sier Petter Stordalen.
I dag solgte han alle sine aksjer i Strawberry Publishing til Bonnier Books.

- Jeg prøvde å oppsummere litt for meg selv her i morgentimene og landet på at Strawberry Publishing har vært en suksesshistorie for meg, men også for konkurransen i norsk bokbransje og for norske forfattere som har fått bedre vilkår og i større grad blir anerkjent som verdiskaperne i bokbransjen. Det at Bonnier, Nord-Europas største og mest respekterte bokkonsern, har valgt Strawberry Publishing som sitt forlag i Norge, det kan både forfattere, ansatte og undertegnede være stolte av, sier Stordalen.

Det var på senhøsten 2020 det ble kjent at Bonnier Books hadde kjøpt 70% av Strawberry Publishing. Med dagens kjøp av Stordalens aksjer øker de eierandelen til 83%. Forleggerne Jonas Forsang og Magnus Rønningen vil sammen med Jørn Lier Horst fortsette å eie 17% av selskapet.

- Jeg tror de fleste ble overrasket da Petter Stordalen trådte inn i den norske bokbransjen. Konkurranse og nytenkning var sårt tiltrengt, og Strawberry tilførte dette på bred front og med sterk gjennomføringskraft. Vi har hatt et godt samarbeid med Petter gjennom oppkjøp av hans forlag i Danmark, Sverige og Norge, og vi er allerede enige om at hans eget forfatterskap vil fortsette hos Bonnier i årene framover, sier Håkan Rudels, CEO i Bonnier Books.

Strawberry Publishing har på kort tid etablert seg som Norges fjerde største allmennforlag med en rekke av landets største forfatternavn i stallen. Forlagsgruppen inkluderer også Bastion Forlag, Pioner Forlag, Goliat Forlag og Pitch Forlag. Totalomsetningen for hele forlagsgrupperingen endte i 2020 på mer enn 150 millioner kroner med forfattere som Jørn Lier Horst, Unni Lindell, Anne B. Ragde, Tom Egeland, Sally Rooney, Jojo Moyes, Jørgen Jæger, Jan-Erik Fjell, Thomas Enger, Linn Skåber, Katrine Wessel-Aas, Sophie Elise og Camilla Läckberg i stallen.

- Selv om beslutningen har ligget i kortene siden Bonnier kjøpte seg inn, er det ikke uten et visst vemod jeg forlater et Strawberry Publishing som er i kraftig vekst og dominerer bestselgerlistene. Denne uken har Vetle Lid Larssen og Jørn Lier Horst Norges mest solgte romaner og Strawberry har 18 av 60 mulige bestselgerplasseringer. Dette er med andre ord bare slutten på begynnelsen for et forlag som vil fortsette å skrive historie, sier Petter Stordalen.

Partene har valgt å holde kjøpesummen konfidensiell.