Ingen varer i handlekurven

Logg inn

Har du ikke bruker? Registrer deg

Har du glemt passord? Tilbakestill

HjemArtiklerPå førsteplass i Frankrike

På førsteplass i Frankrike

Jorn Lier Horst 7 Fotokred Anton Suggio

Jørn Lier Horst og Katharina-koden går rett inn på førsteplass på den franske bestselgerlisten for krim og spenning. I Frankrike er det Gallimard som utgir Horst sine bøker, og første helgen i april reiser krimforfatteren til Lyon for å delta på Quais du Polar, som er Europas største krimlitteraturfestival.


- Dette blir min første festival etter pandemien og jeg ser fram til å møte franske lesere igjen. Listeplasseringen er en fin oppladning til reisen, sier Jørn Lier Horst.

Katharina-koden som ble utgitt i Norge i 2017 er den første boken i Horst sin Cold-case kvartett, hvor Wisting gjenopptar gamle og uløste saker.

Jørn Lier Horst debuterte som forfatter i 2004 med boken Nøkkelvitnet, og for sitt forfatterskap har han mottatt en rekke priser. Britiske The Petrona Award har han vunnet to ganger, senest for Katharina-koden i 2019. Våren 2019 ble Wisting også TV-serie med Sven Nordin i hovedrollen. Serien er en av de mest sette dramasatsningene på Viaplay, og vises i Norge, Sverige, Danmark og Finland. Sesong 2 er i skrivende stund ute i Australia og i slutten av mars vil serien også vises på TV3 her hjemme. Til påske kan Wisting-fans glede seg til påskekrim på Viaplay, da slippes del to av sesong 2 for Norske seere.

Fotokred: Anton Soggiu