Ingen varer i handlekurven

Logg inn

Har du ikke bruker? Registrer deg

Har du glemt passord? Tilbakestill

HjemArtiklerOver 1 million lager middag alene

Over 1 million lager middag alene

Pal Robert Jahnsen Foto Jarli Jordan Liggende

Hverdagsmaten trenger ikke å være kjedelig selv om man bor alene. «Singelkokken» Pål Robert Jahnsen veileder deg gjennom smakfulle opplevelser, én tallerken av gangen.

1 av 5 nordmenn bor alene. Samtidig er oppskrifter på nett og i kokebøker nesten alltid beregnet på en familie på fire. For to og et halvt år siden bestemte Pål Robert Jahnsen seg for å vise at det kan lages nydelig mat i hverdagen – også til én person.

– Jeg startet blogg og Instagram-profilen @singel_kokken. Selv om jeg har bodd alene i 20 år, spiser jeg ikke kjedelig mat. Å være én person i husholdningen behøver ikke bety ferdigretter, knekkebrød eller den samme maten tre dager på rad, sier Pål Robert.

Singel i voksen alder

Responsen har vært overveldende. Nye følgere strømmer til, og stadig flere lar seg inspirere av Pål Roberts oppskrifter – fra raske småretter til lure middager og den beste kosematen. Samtlige er enten beregnet til én person eller har en gjenbruksplan innbakt.

– For mange, inkludert meg, var det en overgang å bli singel og aleneboende etter år med samboerskap. Det tok tid å bli vant med situasjonen og ikke minst finne de løsningene og matrettene som fungerer i hverdagen, forklarer han.

Hyggelige matopplevelser – også alene

Pål Robert har flere kriterier. Rettene han lager skal være sunne, gode og ikke minst økonomisk bærekraftige for én person. 90 av hans beste oppskrifter er nå samlet mellom to permer i «Én til bords – kokeboken for deg som bor alene».

– Jeg vil bort fra stigmaet om at det er stusselig å bo alene og lage mat til seg selv. Man må huske at en selv er verdt å lage middag til. Det er klart det er hyggelig å lage mat til familie og venner, men jeg lager like ofte mat til meg selv. Og det koser jeg meg med.

Pål Robert Jahnsen er sykepleier og jobber med salg av medisinsk utstyr. På fritiden lager han mat og brenner for at det å bo alene ikke skal bety kjedelig og ensformig kosthold. Dette er hans første kokebok.