Ingen varer i handlekurven

Logg inn

Har du ikke bruker? Registrer deg

Har du glemt passord? Tilbakestill

HjemArtiklerNy bok fra Myriam H. Bjerkli

Ny bok fra Myriam H. Bjerkli

Myriam H Bjerkli 4 Fotokred Eivind Taksrud Who Dares

Myriam H. Bjerkli er aktuell med ny bok.
Engelens fall er hennes tredje utgivelse på Strawberry Publishing.

Myriam H. Bjerkli debuterte som krimforfatter i 2017 med boken Lille Linerle. Boken fikk strålende mottagelse. Østlands-Postens anmelder trillet terningkast 5 på terningen og omtalte utgivelsen som «Helstøpt krim-debut av Bjerkli.» For utgivelsen ble Bjerkli også nominert til Maurits Hansen-prisen, Nytt blod. En pris som deles ut på Litteraturfestivalen i Kongsberg hvert år for beste norske krimdebut. Lille Linerle var den første boka i Kodaltriologien, hvor andre bok i serien Stella Polaris kom i 2019 og tredje bok, Djevelens Yngel, ble utgitt våren 2020.

Nå er Bjerkli tilbake med en ny frittstående kriminalroman. Engelens fall er Bjerklis fjerde kriminalroman, den tredje utgitt på Strawberry Publishing. Bokblogger Henning Sviland var tidlig ute med anmeldelse av boka, og skrev blant annet: «Jeg er vanligvis ikke noen stor fan av denne sjangeren, men likevel, dette var som å sitte i en stor berg og dalbane følelsesmessig. Jeg var rett og slett fillerista og tom etter å ha lest den.» «… denne anbefaler jeg sterkt videre!» Terningkast 5.

Bjerkli er kjent for sitt engasjement rundt kvinner og vold i nære relasjoner, noe som også har preget handlingen i hennes tidligere utgivelser. I Engelens fall møter vi Vibeke Olden, 17 år gamle Angela og politiførstebetjent Håkon Haakonsen. Angela lever som stripper og prostituert. En dag blir hun borte og politiførstebetjent Haakonsen mottar meldingen om at Angela er savnet. I jakten på Angela og hva som har skjedd med henne, skal han bli stil overfor en umenneskelighet han ikke trodde var mulig.

Myriam H. Bjerkli er tilgjengelig for intervju.
Fotokred: Eivind Taksrud, Who Dares.