Ingen varer i handlekurven

Logg inn

Har du ikke bruker? Registrer deg

Har du glemt passord? Tilbakestill

HjemArtiklerNy bok fra Jojo Moyes

Ny bok fra Jojo Moyes

Jojo moyes 1089

Forfatteren bak Norges mestselgende bok tilbake: Jojo Moyes har verdenslansering!

I 14 år har én bok tronet på førsteplassen over bokhandlenes mest solgte titler: Jojo Moyes´ «Et helt halvt år». 2. februar er det verdenslansering av ny Jojo-roman.

Moyes har solgt utrolig 1,5 millioner bøker bare i Norge, og over 40 millioner bøker fordelt på 46 land.

Bokhandlerforeningen forteller at Moyes´ «Et helt halvt år» har vært den mestselgende boka her hjemme, helt siden 2008 og til i dag. I år etter år har det altså vært denne boka folk flest vil ha, og populariteten fortsetter: Samtlige av forfatterens bøker siden «Et helt halvt år» har gått rett inn på bestselgertoppen i Norge ved lansering.

Jojo Moyes gjester Norge 15. mars for første gang på syv år.

I dine sko lanseres samtidig over hele verden den 2. februar.

Nordmenn har Jojo-feber

- I et land med bare 5 millioner mennesker, er det helt spesielt at én forfatter har solgt 1,5 millioner bøker, sier André Nilsen, forlagssjef i Bastion.

Han mener at Jojo Moyes er et unikt fenomen.

- Nordmenn har Jojo-feber. Jeg vet ikke om noen forfattere som engasjerer norske lesere på samme måte som henne. Moyes skuffer aldri leseren og skriver fabelaktig godt med vidd, varme og stor innsikt i det menneskelige, fortsetter Nilsen.

TV-serie på trappene

Det amerikanske produksjonsselskapet Kinetic Content har kjøp rettighetene til I dine sko, og skal lage en TV-serie basert på romanen. Mange av Moyes bøker er filmatisert og sett av millioner av mennesker. Filmen basert på Et helt halvt år var den mest sette utenlandske filmen i Norge da den gikk på kino for et par år siden.

Fattigdom, overgangsalder, makt og vennskap

I dine sko følger Nisha Cantor som lever et liv i luksus. Helt til ektemannen hennes brått og brutalt kaster henne på dør. Nisha er fast bestemt på å ta tilbake sin glamorøse tilværelse, men må kjempe sitt livs kamp bare for å holde seg på beina. Og hun har ikke engang skoene sine i behold. Skoene er borte fordi Sam Kemp ved et uhell har tatt Nishas treningsveske. Men Sam på sin side har knapt tid til å bekymre seg over en forvekslet gymbag - hun sliter med å holde både seg selv og familien flytende. Når Sam må gå i Nishas knallrøde designsko, får hun en ny selvtillit som gjør at hun innser at noe må endres - og at det er henne selv.