Ingen varer i handlekurven

Logg inn

Har du ikke bruker? Registrer deg

Har du glemt passord? Tilbakestill

HjemArtiklerNominert til Rivertonprisen

Nominert til Rivertonprisen

Gronnoyd Monster

Myriam H. Bjerkli er nominert til Rivertonprisen for sin krimroman «Grønnøyd monster».

– Det er en stor ære og glede å få utgi en forfatter som blir nominert til Rivertonprisen, sier Anne Fløtaker, redaksjonssjef i Bonnier Norsk Forlag.

Myriam H. Bjerkli var en av de første forfatterne som ble antatt i forlagets historie.

– Det har vært inspirerende å se hvordan Bjerkli blir bedre og bedre for hver bok hun skriver. Det er spesielt fint at nominasjonen offentliggjøres i dag, på samme dag som hennes nye roman, Elskede Emilie, lanseres, fortsetter Fløtaker.

Bjerkli vant nylig Sølvkniven for Grønnøyd monster, en pris hun har vært nominert til tre ganger.

– Stort å bli nominert!

Det var en lykkelig forfatter som i dag ble nominer til Rivertonprisen.

– Det er kjempestas å være nominert! Jeg håper at det gjør at mange får lyst til å lese Grønnøyd monster. Rivertonnominasjonen skaper dessuten en stor motivasjon i videre skrivearbeid, sier Bjerkli.

– Et psykologisk skarpsyn

Bjerklis kolleger setter forfatterskapet hennes høyt, og Jørn Lier Horst mener hun skriver med stor menneskelig dybde.

– Myriam Bjerkli har et psykologisk skarpsyn og skriver nervepirrende krim om indre og ytre hendelser i menneskers hverdagsliv, sier Horst.

Om Grønnøyd monster

Vibeke og Christian har giftet seg. Alt er tilsynelatende bra, men Vibeke mottar noen rare brev der noen forsøker å advare henne, og hevder at Christian drepte den forrige kona si. Noen skraper opp bilen hennes og skriver «HORE» på den. Samtidig blir hun dårlig og kjenner seg både uvel og svimmel. Hun går til legen som konstaterer at hun er blyforgiftet. Er det virkelig noen som prøver å ta henne av dage? Har avsenderen av brevet rett, er Christian virkelig en skruppelløs morder?

Myriam H. Bjerkli (f.1963) er født i Tromsø. I dag er hun bosatt i Larvik, der hun jobber som forlegger, forfatter, oversetter, selger og frilansjournalist. Bjerkli debuterte som krimforfatter i 2017 med «Lille Linerle» til strålende anmeldelser.