Ingen varer i handlekurven

Logg inn

Har du ikke bruker? Registrer deg

Har du glemt passord? Tilbakestill

HjemArtiklerMyriam Bjerkli nominert til Sølvkniven 2023

Myriam Bjerkli nominert til Sølvkniven 2023

Nyhetsbrev toppbilde 2

I forbindelse med Randabergs årlige krimfestival «Blodig alvor i landsbyen», deles krimprisen Sølvkniven ut. Myriam Bjerkli er nominert for tredje gang, i år for sin krimroman Grønnøyd monster.

Sølvkniven har blitt delt ut til norske krimforfattere siden 2018, og har som formål å inspirere til videre skriving innenfor sjangeren. Myriam Bjerkli har tidligere blitt nominert for bøkene Engelens fall og Stella Polaris.

Grønnøyd monster, som hun nå er nominert til Sølvkniven for, utkom i 2022. Det er en psykologisk thriller – solid forankret i lokalsamfunnet i Vestfold. Det er en frittstående roman, men persongalleriet er kjent for dem som har lest tidligere bøker.

Vibeke og Christian har giftet seg. Alt er tilsynelatende bra, men Vibeke mottar noen rare brev der noen forsøker å advare henne, og hevder at Christian drepte den forrige kona si. Noen skraper opp bilen hennes og skriver «HORE» på den. Samtidig blir hun dårlig og kjenner seg både uvel og svimmel. Hun går til legen som konstaterer at hun er blyforgiftet. Er det virkelig noen som prøver å ta henne av dage? Har avsenderen av brevet rett, er Christian virkelig en skruppelløs morder?

Myriam H. Bjerkli (f.1963) er født i Tromsø. I dag er hun bosatt i Larvik, der hun jobber som forlegger, forfatter, oversetter, selger og frilansjournalist. Bjerkli debuterte som krimforfatter i 2017 med Lille Linerle til strålende anmeldelser.