Ingen varer i handlekurven

Logg inn

Har du ikke bruker? Registrer deg

Har du glemt passord? Tilbakestill

HjemArtiklerLivskrisen ble til internasjonal bestselger

Livskrisen ble til internasjonal bestselger

David JP Phillips photo Blerim Nosha 4

Depresjonen ga liv til boka som er solgt til over 20 land, og nå gjester det svenske Tiktok-fenomenet Norge.

Svenske David JP Phillips som har godt over 2 millioner følgere på Tiktok har hatt eventyrlig suksess med boka Seks substanser som endrer ditt liv.

Men suksessen startet med en nedtur: Sommeren 2016 kollapset Phillips av stress og mangel på søvn. Han lå i senga i to måneder og gråt hver dag. Først da han begynte å interessere seg for hjernens kjemi, snudde det.

Ved å loggføre sin egen depresjon i et Excel-ark og fordype seg i utallige vitenskapelige artikler, fikk den verdenskjente forskningsformidleren en helt ny forståelse for hvordan vi kan påvirke føelelsene våre. Kroppens signalstoffer var nøkkelen og disse stoffene ble kjernen i hans nye bok.

Seks stoffer bestemmer «alt»

Kroppens seks viktigste signalstoffer påvirker hvordan vi har det og hvor godt vi presterer. Ved å legge til rette for gunstige nivåer av de ulike signalstoffene kan vi skape blant annet mot, glede, stress, harmoni og eufori.

Signalstoffene som har størst effekt på følelsene våre og som er enklest å fremkalle når vi vil, er dopamin, oxytocin, serotonin, kortisol, endorfin og testosteron. I boka Seks substanser som endrer ditt liv beskriver Phillips hvordan man får kontroll over produksjonen av disse stoffene.

David JP Phillips er en av Sveriges mest suksessrike internasjonale forelesere.