Ingen varer i handlekurven

Logg inn

Har du ikke bruker? Registrer deg

Har du glemt passord? Tilbakestill

HjemArtiklerKnuste dårlige vaner: Ingvill (50) gikk ned 30 kilo

Knuste dårlige vaner: Ingvill (50) gikk ned 30 kilo

P1300640 2

Ingvill Weider knakk slankekoden, og sammen med spesialsykepleier Hege Leandersen deler hun den effektive metoden for å få ned i vekt, én gang for alle.

– Vektøkningen begynte da jeg var utvekslingsstudent i USA, og fortsatte etter at jeg kom hjem. I mange år var jeg fortvilet og prøvde alt. Virkelig, ALT! Pulver, shaker og kaloritelling, diverse kurs og dietter. Det fungerte som regel en stund, men så kom kiloene på igjen.

Ordene kommer fra Ingvill Weider (50) som slet med vekten i en årrekke. Problemene gjorde henne frustrert, det gikk utover livskvalitet og selvfølelse. Etter mange års prøving og feiling fant hun løsningen. Denne deler hun i boken Vaneknuseren, som hun har skrevet med spesialsykepleier Hege Leandersen.

– Det handler om å få hjernen med på livsstilsendringen og innarbeide en ny måte å tenke på. Det betyr å ta et oppgjør med din indre sabotør og oppdage viktigheten av å gi deg selv forståelse og kjærlighet. I Vaneknuseren finner du konkret hjelp og en metode som fungerer, sier Ingvill og Hege.

Varig endring

Boken tar for seg matvaner, men vel så viktig er søvn, fysisk aktivitet, vanninntak og egenomsorg. Ved hjelp av små grep dag for dag vil du gradvis oppnå varig endring, og til slutt har du knust uvanene og fått nye rutiner som blir like selvfølgelige som å pusse tennene.

Ingvill Weider er økonom, og gikk ned 30 kilo over fem år ved hjelp av langsiktig vaneendring. Hege Leandersen er spesialsykepleier med utdanning innen psykisk helse og kognitiv terapi. Sammen har de videreutviklet metoden Ingvill brukte, og startet kursopplegget Weight Wellness. Vaneknuseren er deres første bok.