Ingen varer i handlekurven

Logg inn

Har du ikke bruker? Registrer deg

Har du glemt passord? Tilbakestill

HjemArtiklerJørgen Jæger nærmer seg en million solgte bøker.

Jørgen Jæger nærmer seg en million solgte bøker.

Banner nyhetsbrev 4

Jørgen Jæger (74) danker ut Jo Nesbø for femte uke på rad.
- Sikter på 1 million solgte bøker

For syvende uke på rad er Jørgen Jæger Norges mestselgende romanforfatter, ikke en gang Jo Nesbøs nye bok kunne vippe Jæger ned fra tronen.

Nå nærmer den pensjonerte selgeren fra Bergen seg en million solgte!

- Jeg ringte forlaget og sa at det måtte være en feil. Det skal jo ikke være mulig å selge mer enn Jo Nesbø! Men det var det visst, og da var det bare å sprette champagnen, sier Jørgen Jæger.

Det er vind i seilet for krimforfatteren i jubileumsåret 2021. Til sommeren fyller han 75 år, og i den anledning ble den første boken om politimannen Ole Vik utgitt før påske. Det sorte fåret har fått strålende mottagelse, tredje opplag er sendt til trykk og i skrivende stund har Bergenseren hatt Norges mestselgende roman i 7 uker.

Jæger debuterte som krimforfatter i 2003, men det endelige gjennombruddet kom først etter at han hadde pensjonert seg, nærmere bestemt i 2012 med krimboka Stemmen. Siden har pilen pekt en vei for Jørgen Jæger og forfatterskapet har hatt en eventyrlig vekst. Det er ikke bare på bestselgerlistene for fysiske bøker Jæger marker seg, han er kanskje Norges mest strømmede forfatter. I 2019 var 12 av 20 plasseringer på Storytel sin topp20-liste for året signert Jørgen Jæger. Oppdaterte tall viser at bergenseren nærmer seg en million solgte eksemplarer i Norge alene, og til høsten kommer Dommen - den 13. boka i serien om Ole Vik.

Årets første av to utgivelser fra Jørgen Jæger har blitt omtalt som en «gavepakke til Jægerfans», og kan best defineres som et ur-manus med høy affeksjonsverdi for den trofaste Jæger-leseren. Manuset hadde ligget lagret på Jæger sin datamaskin i over 30 år, og det var først i forbindelse med 75-års jubileet at han fikk ideen om å faktisk utgi manuset.
- Jørgen Jæger har etablert seg som en av Norges aller mest populære krimforfatter. Suksessen han opplever nå, i alle formater, er både overveldende og imponerende. Han evner å holde seg relevant, i år med hele to utgivelser, og at han i tillegg holder Jo Nesbø bak seg på bestselgerlistene sier noe om hvilken standing han har opparbeidet seg blant norske lesere, sier administrerende direktør Alexander Henriksen i Strawberry Publishing.

Neste bok i serien om Ole Vik, Dommen, kommer i salg i september.