Ingen varer i handlekurven

Logg inn

Har du ikke bruker? Registrer deg

Har du glemt passord? Tilbakestill

HjemArtiklerIslands krimdronning Yrsa Sigurdardóttir går til Strawberry Publishing

Islands krimdronning Yrsa Sigurdardóttir går til Strawberry Publishing

2 Fotokred Lilja Birgisdottir

Den prisvinnende og bestselgende islandske forfatteren Yrsa Sigurdardóttir følger i fotsporene til den svenske krimdronningen Camilla Läckberg, den danske krimdronningen Katrine Engberg og den norske krimdronningen Unni Lindell og signerer med Strawberry Publishing.

- Yrsa er en fantastisk forfatter som vi skal bygge videre i det norske markedet gjennom en kombinert satsing digitalt og på papir, slik vi har gjort med Katrine Engberg som nå dominerer bestselgerlistene, sier administrerende direktør Alexander Henriksen i Strawberry Publishing AS.

Sigurdardóttir debuterte som krimforfatter i 2005 med den første boken i serien om Thóra Gudmundsdóttir. Yrsa ble nominert til Glassnøkkelen i 2011 med thrilleren Jeg vet hvem du er og med thrilleren DNA i 2014. Sistnevnte ble kåret til beste islandske krimroman i 2014. For boka Dødsskipet ble Sigurdardóttir tildelt den høythengende britiske prisen Petrona Award i 2015. Sigurdardóttir var også listet til Petrona Award i 2020 med boken De tause og har etablert seg i toppsjiktet av nordiske krimforfattere. Adresseavisens anmelder har blant annet omtalt Sigurdardóttir som «En av Nordens beste krimforfattere». Hennes bøker er oversatt til over 30 språk. Internasjonalt representeres hun av Salomonsson Agency.

- Jeg ser veldig fram til mitt kommende samarbeid med Strawberry Publishing i Norge. Jeg tror deres energiske team og fantastiske liste av krimforfattere vil være en fantastisk utgangspunkt for mine kommende bøker og at vi sammen vil tilby norske krimelskere noen jævlig gode og skremmende bøker de kommende årene, sier forfatter Yrsa Sigurdardóttir.

Sigurdardóttir som tidligere har vært utgitt på Kagge forlag i Norge blir nå en del av den etablerte krimporteføljen til Strawberry Publishing med forfattere som Jørn Lier Horst, Tom Egeland, Unni Lindell, Eystein Hanssen, Camilla Läckberg og Katrine Engberg i stallen.

- Yrsas kraftfulle, og ofte grufulle, krim fra Island er blant bøkene som har gitt meg flest våkenetter de siste årene. Hun er et fremragende tilskudd til Strawberry publishing’ liste av dyktige krimforfattere, og en forfatter det skal bli en fornøyelse å samarbeide med. Sammen skal vi sørge for at enda flere norske lesere får øynene opp for hennes usedvanlig spennende kriminalromaner. Sier sjefredaktør for skjønnlitteratur i Strawberry Publishing, Anne Fløtaker.

Sigurdardóttir er en del av den digitale satsningen til Strawberry Publishing hvor formålet er å gjøre litteratur tilgjengelig i alle flater og til alle tilbydere. I løpet av de neste årene vil en rekke lydbøker fra Sigurdardóttir bli tilgjengelig for norske lesere på strømming.

Den første utgivelsen fra Strawberry Publishing og Yrsa Sigurdardóttir er ventet utgitt i 2022.

Fotokred: Lilja Birgisdòttir.

Blurbs:

“A magnificent writer”'

KARIN SLAUGHTER

“I can see why so many people are enthusiastic about Yrsa’s work. It’s very engaging, fresh and exciting.”

JAMES PATTERSON