Ingen varer i handlekurven

Logg inn

Har du ikke bruker? Registrer deg

Har du glemt passord? Tilbakestill

HjemArtiklerIselins 5 tips til å komme i gang i senga etter en fødsel

Iselins 5 tips til å komme i gang i senga etter en fødsel

Artikkel 6

I sin nye bok, Iselin snakker om sex, skriver sexolog Iselin Guttormsen om alt fra den seksuelle debuten, kjønnsroller, singelliv og samliv, med ønske om at vi skal gi slipp på alt stresset og presset og at vi skal vite hvor vi skal lete etter det som hemmer oss fra å ha et godt sexliv. Her får du en smakebit på et av kapitlene, hvor hun deler tips til et godt sexliv etter barnefødsel.

Å få barn er overveldende. Livet blir totalt forandret, du som person blir forandret og parforholdet blir forandret. Nå er det ikke lenger kun dere to. Å tro at man kan vende tilbake til et sexliv akkurat slik det var før barnet kom, kan være for optimistisk. Det betyr ikke at sexlivet ikke vil bli fantastisk – for det kan det i aller høyeste grad bli. Men ting vil være annerledes, og det er viktig å være tålmodige.

En ting er at kroppen til en kvinne som har gått gravid, har forandret seg og at man kanskje er redd for den fysiske delen av sexen. Det kan være litt skummelt, men vi må heller ikke glemme alle de psykiske forandringene som skjer etter man har fått barn.

Det er viktig å ta hensyn til kvinnen som har født og ta vare på hverandre i den nye rollen som foreldre – uavhengig av kjønn og legning og hvordan barnet er kommet inn i livene deres. Det er tøft å bli foreldre.

Det er også viktig å ikke sammenligne seg med andre par. Noen har sexlyst kort tid etter familieforøkelse og finner fort tilbake til hverandre, andre bruker lengre tid, flere måneder eller et helt år.

1. Ikke stress! Man kan fint være intime og sensuelle uten at det skal bety penetrering og full pakke med en gang.

2. Plei kjærligheten, kommuniser og samarbeid om alt som skal gjøres. Det er ikke lett å kjenne på sexlyst, når alt annet føles stressende.

3. Noen ganger trenger man et lite spark bak for å komme i gang. Det er kanskje ikke det man har lyst til å høre etter at man har født og er sliten og trøtt, men det kan være en fin påminnelse om at ting ikke skjer av seg selv.

4. Respekter hverandre og snakk sammen. Det er fort gjort at begge parter blir frustrerte og lei seg når sexlysten uteblir. Men husk at dere i første omgang er et fantastisk team. Sexen er bare toppen av kransekaka.

5. Planlegg sensuelle kvelder med massasje, berøring og kjærlighet – uten at det skal resultere i sex. Når man har en slik kveld for n-te gang uten sex, er sannsynligheten stor for at begge parter ikke klarer å vente lenger. Man bygger opp en kåthet som resulterer i fantastisk sex, fremfor å bare ha sex for sexens skyld.