Ingen varer i handlekurven

Logg inn

Har du ikke bruker? Registrer deg

Har du glemt passord? Tilbakestill

HjemArtiklerHøstens store mattrend: shepherd’s pie

Høstens store mattrend: shepherd’s pie

Nyhetsbrev toppbilde

Ole Sirnes, mannen bak Ole koker, deler oppskriften på en av høstens store mattrender: shepherd’s pie. En britisk pub-klassiker som har fått nytt fotfeste blant unge i kulinariske kretser.

En slager fra Storbrittania. Her kan du leke deg så mye du vil med kjøttsaus og potetmos, noe jeg vil du skal gjøre. Her er i hvert fall et godt utgangspunkt for en pai, bruk det kjøttet og de grønnsakene du vil!

Ingredienser:

400g kjøttdeig, gjerne lam
2 gule løk
2 gulrøtter
2ss smør
1ss tomatpuré
1ss Worcestersaus
2ss hvetemel
1dl rødvin (kan erstattes med kraft)
4dl kjøttkraft eller buljong
2 laurbærblad
1ss finhakket frisk rosmarin
1ss finhakket frisk timian
Salt og pepper

Potetmos:

1kg poteter
100g smør
2dl fløte
½ ts revet muskatnøtt
2dl revet ost
2 eggeplommer
2ts salt
Parmesan eller annen ost du liker

  1. Start med potetmosen. Skrell poteter, kutt dem i mindre biter, kok dem til de er møre. Mos potetbitene sammen med smør og fløte, deretter ost. Smak til med salt og muskat Helt til slutt vender du inn 2 eggeplommer. Hold stappen varm ved å dekke den til med lokk.
  2. Stek kjøttdeig i smør.
  3. ha så i finhakket løk og gulrot, la det småsteke til løken er blank. Tilsett tomatpuré og rødvin, rør og stek videre i ett minutt. Ha i hvetemel, deretter kraft, laurbærblad og resten av urtene. La det putre under lokk i 10-20 minutter. Smak til med Worcestersaus.
  4. Ta ut laurbærbladene og eventuelt urtestilker.
  5. legg kjøttblandingen i bunnen av en ildfast form og dekk alt med potetmos. Bruk en gaffel til å lage fine striper på toppen.
  6. Topp med revet ost og bak i ovnen til osten har smeltet og blitt gyllen. Det er ikke et must å ha ost på toppen.
  7. Jeg liker å ha finhakket gressløk over til slutt.