Ingen varer i handlekurven

Logg inn

Har du ikke bruker? Registrer deg

Har du glemt passord? Tilbakestill

HjemArtiklerHorst topper bestselgerlistene med hele fem utgivelser

Horst topper bestselgerlistene med hele fem utgivelser

F4af73e7 1463 4582 affd f1501793d69f

Jørn Lier Horst har solgt utrolige ti millioner bøker, og denne høsten briljerer han på nesten alle bestselgerlistene.

Horsts siste bok i serien om William Wisting, Forræderen, går rett til topps både på boklista for skjønnlitteratur og e-boklista. Samtidig ligger forfatteren fremdeles inne med hele tre titler på barneboklista.

Bokhandlerne jubler

I bokhandelen Ark er gleden over Horsts forfatterskap og suksess stor.

-Forfattere som Jørn Lier Horst er godt nytt for hele bokbransjen. I dag vippet han Jo Nesbø ned fra førsteplassen på både lista for skjønnlitteratur og e-boklista. I tillegg bidrar han med leseglede til de yngste med hele tre titler på bestselgerlista for barn og ungdom. Horst når barn og voksne over hele verden med sine knallgode bøker, sier Linda Eriksen, kategorisjef for skjønnlitteratur i Ark.

Det var en lykkelig Jørn Lier Horst som våknet til dagens bestselgerlister.

-Det er gledelig at Forræderen har blitt tatt så godt imot. Jeg skriver tett på virkeligheten - både for voksne og barn. Jeg tror leserne liker den autentiske nerven i historien og at salgssuksessen skyldes at jeg bringer inn et snev av true crime, sier forfatteren.

Stor internasjonal suksess

Jørn Lier Horst er ikke bare en stor suksess her hjemme, han er også svært populær i utlandet. Horsts bøker er utgitt i over 40 land.

-I denne boken får han virkelig vist sitt talent som forfatter, både som intrigemaker og i beskrivelsen av mennesker i dyp krise. Horsts bakgrunn som etterforskningsleder tilfører en sjelden ekthet til leseropplevelsen, sier Anne Fløtaker, redaksjonssjef i Bonnier.

Om forfatteren

Jørn Lier Horst (f.1970) er en norsk kriminalforfatter og dramatiker. Fram til september 2013 arbeidet han som etterforskningsleder i Vestfold politidistrikt. I dag er han fulltidsforfatter.

For sitt forfatterskap har Horst blant annet mottatt Bokhandlerprisen, Rivertonprisen, Glassnøkkelen, The Martin Beck-Award og The Petronia Award. Horst er kjent for sin serie om politimannen William Wisting, CLUE-serien som er krim for barn og unge i alderen 9-14 år, samt Detektivbyrå Nr.2 – krim for barn i aldersgruppen 6-9 år, som har et opplag på hele 3 millioner bøker, bare i Norge.