Ingen varer i handlekurven

Logg inn

Har du ikke bruker? Registrer deg

Har du glemt passord? Tilbakestill

HjemArtiklerHjelp, det er farsdag!

Hjelp, det er farsdag!

DTS Open Water Copson Londan 5574

Farsdag kommer, utrolig nok, like brått på oss hvert år. Søndag 14. november er den altså her igjen, denne dagen hvor vi feirer de fine fedrene våre. Lurer du på hva du skal kjøpe i farsdagsgave? Her er en guide til et utvalg bøker som passer enhver type pappa.

Kjenner du en pappa som elsker historie og kultur, helst begge deler samtidig? Da vil han bli skikkelig glad for å få Vetle Lid Larssens kritikerroste roman Lucias siste reise i farsdagsgave. Den handler om en ung kvinne, som vi i dag kjenner som Sankta Lucia, som blir voldtatt og henrettet i år 304. Men hvor blir det av hennes jordiske levninger?

Lucias siste reise er en kulturhistorisk eventyrfortelling, en episk tidsreise, en overraskende roadtrip gjennom 1700 år av europeisk historie.

Enten pappaen du vil hedre på farsdagen er en diesel-veteran eller en mer beskjeden skapråner, har vi et godt tips: Alt om biler av Karl Eirik Haug. Den er full av uttrykk, fakta og betraktninger om all slags kjøretøy, bilister og motorkultur, som spenner seg fra oljesmurte kjærlighetserklæringer til kraftutrykk som detonerer som verbale bensinbomber.

Har far kanskje en liten etterforsker i magen? Grenseløs er boka for pappaen som elsker true crime og intense skildringer av utradisjonelle etterforskningsmetoder. Over hele verden sitter en gruppe privatpersoner og nøster i en gammel drapgsgåte. Når en av gruppens mest aktive medlemmer sporløst forsvinner, blir WillIam Wisting motvillig dratt inn i undergrunns-etterforskningen.

Noen fedre får simpelhen ikke nok av kunnskap om andre verdenskrig. Du kjenner kanskje til typen? Gjennom 100 nøye utvalgte gjenstander forteller denne boka en helt konkret historie om årene 1940-1945. Kombinasjonen av historiske fotografier og nåtidsbilder gir en unik dokumentasjon av livet under okkupasjonen, der hver gjenstand har en sentral betydning i krigens gang.

Alle fedre liker deilig mat, og mange liker også øl. Hva med en bok som kombinerer de to? I denne boken har Stian “Staysman” Thorbjørnsen og Jørn Idar Kvig samlet oppskrifter på god pølsemat, gode historier og anekdoter, tips til servering av pølse til både hverdag og fest, og hvordan du lager det beste tilbehøret. Og selvsagt tips til å velge riktig øl til maten.