Ingen varer i handlekurven

Logg inn

Har du ikke bruker? Registrer deg

Har du glemt passord? Tilbakestill

HjemArtiklerHerman Flesvig og Erlend Loes store hemmelighet

Herman Flesvig og Erlend Loes store hemmelighet

356 22 Bonnier Herman 0181 3 2

I to år har komiker Herman Flesvig og forfatter Erlend Loe i all hemmelighet jobbet med en bok basert på Hermans oppvekst. Herman: Historier fra en udiagnostisert oppvekst lanseres i oktober.

– Herman banket på døra mi en dag og spurte om vi skulle skrive bok. Etter det har han bare fortsatt å komme. Han setter seg ned og snakker. Han er nok endel rarere enn jeg trodde, sier Erlend Loe.

– Jeg hadde lyst å skrive en bok til alle som føler seg annerledes. Det blir både skummelt og gøy å vise fram innsiden av det rotete hodet mitt, men jeg håper boka kan være både morsom og nyttig for barn og de som engang har vært barn, sier Herman Flesvig.

Ettertraktet blant norske forlag

Flesvig har siden gjennombruddet med Førstegangstjenesten på NRK blitt kontaktet av en rekke forlag som ønsket å samarbeide med ham om en bokutgivelse. Herman: Historier om en udiagnostisert oppvekst er utviklet på eget forlag, Daphne, sammen med Flesvigs manager og forretningspartner, Laila Robe Ludvigsen. Boka gis ut i samarbeid med Bonnier Norsk Forlag.

– Herman har ønsket å gjøre noe for barn og unge som er i samme situasjon som han.

Han er mye mer enn en komiker, og liker å ha full kunstnerisk frihet og eierskap til sine egne prosjekter. Han har lenge hatt et stort ønske om å fokusere sin tid, energi og kreativitet på å utvikle og produsere prosjekter han har lidenskap for, sier Ludvigsen.

Blant Norges viktigste forbilder

– Herman Flesvig er blant Norges viktigste forbilder, og Bonnier Norsk Forlag er utrolig stolte av å gi ut en bok med ham og unike Erlend Loe, sier Bonniers redaksjonssjef for sakprosa, Andreas Hatlevik, og legger til:

– Det gir det en ekstra dimensjon at boka behandler et så viktig tema - at Herman ufarliggjør det å være litt annerledes. Dette er en bok for barn mellom 5 og 155 år.

Prisvinnende komiker, skuespiller og manusforfatter Herman Flesvig ble for alvor kjent med NRK-serien Førstegangstjenesten. Mange kjenner ham også gjennom podkastene Friminutt på NRK og Storefri på PodMe, som han lager sammen med sin humormakker Mikkel Niva.

Forfatter Erlend Loe har i en årrekke gitt ut populære bøker til kritikernes og lesernes store glede. Han har vunnet en rekke priser og er blant Norges mest kjente og skattede forfattere.

Boka er illustrert av anerkjente Bård Sletvold Torkildsen, som på en humoristisk og presis måte fanger Hermans underfundige hode.

Kreditering:

Bilde av Loe og Flesvig: Sebastian Ludvigsen/Tinagent