Ingen varer i handlekurven

Logg inn

Har du ikke bruker? Registrer deg

Har du glemt passord? Tilbakestill

HjemArtiklerEt ærlig dypdykk i deg selv

Et ærlig dypdykk i deg selv

Design uten navn 8

Boken Skriv og Brenn! (originaltittel Burn after Writing) har toppet Amazons lister i flere land i snart fem år, og har over 25 000 kundeomtaler. Hvordan kan en utfyllingsbok bli til et sånt fenomen og engasjere så massivt?

I et samfunn der vi bruker telefonene våre til å dele alt vi gjør og mener, går Skriv og brenn! mot strømmen og ber deg om å la være å dele noe som helst. Her er det ikke noe kommentarfelt, ingen som blir krenket eller som ikke kan holde på en hemmelighet. Dette er en «analog detox» som oppfordrer til å bruke mindre tid på å scrolle og lese om andre og heller bruke mer tid på selvrefleksjon.

Kundeomtalene på Amazon vitner om at leserne synes boken stiller tankevekkende spørsmål som sørger for refleksjon over fortiden, nåtiden og fremtiden.

Det er muligens ikke så gøy å innrømme, men boken har jo alles favorittema – deg selv. Skriv og brenn! oppfordrer til å være brutalt ærlig, så ærlig at du vil brenne boken etter å ha fylt den ut. Boken stiller spørsmål som tar deg litt på sengen, og virkelig tvinger deg til å gå inn i deg selv. Et dybdeintervju med deg selv vil kanskje fungere som en slags egenterapi?

Samtidig er det rom for moro, med blant annet lister som skal fylles ut over sprø ting du har eller ikke har gjort i løpet av livet, ordassosiasjoner og dilemmaer du må ta stilling til. Har du noen du er, eller vil bli, veldig nær, kan boken også fungere godt som samtalestarter.