Ingen varer i handlekurven

Logg inn

Har du ikke bruker? Registrer deg

Har du glemt passord? Tilbakestill

HjemArtiklerEnorm etterspørsel etter Anne B. Ragdes bok

Enorm etterspørsel etter Anne B. Ragdes bok

Anne Flotaker og Anne B Ragde 3 Foto Magne Risnes jpg cropped

Muttra og meg er en av høstens mest populære bøker, både hos lesere, anmeldere og blant bokhandlere.

I bokhandelkjeden Ark jubles det over Ragdes nye roman.

– Det er flott å se hvordan Anne B. Ragdes varme, såre og morsomme bok «Muttra og meg» raser ut til leserne. Hun er blant Norges aller beste forfattere og en av mine personlige favoritter. En sikker julegavevinner, sier Linda Eriksen, kategorisjef i Ark.

Muttra og meg har en universell tematikk som blant annet behandler forholdet mellom mødre og døtre, og Ragde beskriver sin mor med humor, alvor og total ærlighet, fortsetter hun.

Strålende mottagelse

Muttra og meg har også fått mye oppmerksomhet i pressen. Agderposten skriver at «I den nye boken sparer ikke Ragde på noe. For som hun sier, det er godt for både mødre og døtre å se at ikke alt er perfekt hos andre. Og at hun som har opplevd så mye suksess også har hatt sine dager med helt tom lommebok. Viktig for Ragde, som er så glad i å skrive om hverdagsmennesker, var det også å få fram hvor komplekse vi mennesker kan være.»

I Dagsavisen slo kritiker Gerd Elin Stava Sandve fast at man måtte være rimelig kald for å ikke la seg sjarmere i senk av den nye romanen.

Leserne har revet boka ut av bokhandel og er i sitt tredje opplag nå. Totalopplaget er på 21 000 bøker.

– Når den selger så mye, blir jeg glad langt inn i sjelen. Det er derfor jeg skriver, det er derfor jeg deler alt dette med leserne mine, sier Anne B. Ragde.

Om Muttra og meg

Anne B. Ragde skriver klokt og humoristisk om forfatterlivet, om oppvekst og familie, om vannskrekk, om foreldre og barn og om å dra på hundeutstilling i Sundsvall med telt og trillebag og nesten dø av det. Og ikke minst, om å dra på tur til Oman med Muttra. Da tar vi blant annet del i en minneverdig busstur til Muscat hvor denne replikkvekslingen finner sted når Anne og Muttra entrer bussen for det som skal vise seg å bli en meget lang tur.

- Your mother very ... good, sa han som viste seg å være sjåføren vår og ventet på at bussen skulle bli full nok til at det ville lønne seg å kjøre.

- No arabic mother EVER go to this ... this ...

- Toilet? sa jeg.

- Yes! Toilet! No arabic mother go there. EVER!