Ingen varer i handlekurven

Logg inn

Har du ikke bruker? Registrer deg

Har du glemt passord? Tilbakestill

HjemArtiklerEn rekke skremmende brev ble bokidé

En rekke skremmende brev ble bokidé

1

Jørn Lier Horst og Thomas Enger, som har et opplag på 11 millioner bøker, er svært populære blant leserne, men i postkassa kom det mange ubehagelige brev fra en anonym avsender.

I krimromanen Offersom lanseres 23. juni, har Thomas Enger og Jørn Lier Horst blant annet hentet inspirasjon fra egen postkasse. Jevnlig blir de to bestselgende forfatterne kontaktet av lesere fra hele verden. Mesteparten er fanpost fulle av godord, og en del tilbyr Jørn Lier Horst løsninger på Hagen-saken, men en periode kom det flere uhyggelige brev fra en anonym avsender.

– Det stod at flere mordere gikk fri, forteller Horst.

– Det ble gjentatt at demoner gikk iblant oss, og at jeg visste om det. En lang periode kom det demon-brev hver eneste uke.

I ett av brevene Horst mottok påstås det at de nevnte morderne stjeler kroppsdelene til sine ofre.

Når morderen tar kontakt

– Disse brevene fikk oss til å tenke, sier Thomas Enger, som med en gang kjente på seg at det kunne ligge litterær sprengkraft i postkassa til krimmakkeren Horst.

– Hva om det var en drapsmann som sendte brevene? Som ønsket oppmerksomheten til en etterforsker? Det var en gavepakke til oss krimforfattere, sier han.

Brevene og truslene fikk fart på bokideene til Enger, og skjelettet til en ny krim begynte å ta form.

I krimromanen Offer får Alexander Blix flere brev fra av en ukjent person som påstår å ha begått et drap som Blix husker så altfor godt. Det er en uløst sak som har hjemsøkt ham de siste to årene.

Blix, som har mistet både jobben sin i politiet og datteren sin, står nesten helt alene. Kun journalisten Emma Ramm fatter interesse for de truende brevene.

Horst og Enger med braksuksess i inn- og utland

Jørn Lier Horst og Thomas Enger har til sammen et opplag på utrolige 11 millioner bøker, fordelt på et førtitalls land.

Serien om Emma Ramm og Alexander Blix er enormt populær, og har ligget på bestselgerlistene i Norge, Danmark, Tyskland, Nederland, Island, Slovakia og på Amazon i Canada og i Australia. Også kritikerne er begeistret for duoens serie.

Mammutsalget har gått fantastisk i år, og seriens bøker toppet bestselgerlistene ved å innta både førsteplassen, tredjeplassen og fjerdeplassen.