Ingen varer i handlekurven

Logg inn

Har du ikke bruker? Registrer deg

Har du glemt passord? Tilbakestill

HjemArtikler– Det skal så lite til

– Det skal så lite til

Desiree Andersen 6 Fotokred Marte Garman

Desirée Andersen er en av landets største influensere innen kosthold og trening, og står bak suksessbloggen fitfocus.no. Hun er snart aktuell med sin nyeste bok, Fit på 15 minutter.

Dette er boka for alle i tidsklemma. Desirée har laget kjappe treningsopplegg som kan utføres på et kvarter og en rekke oppskrifter på gode, sunne retter som lages på 15 minutter.

Trening og sunt kosthold havner ofte i bakgrunnen når man skal få hverdagen med barn og jobb til å gå opp. Desirée har skrevet boka hun trengte da hun fikk sitt andre barn, og tiden ikke strakk til.

– Da jeg fikk minstemann, fikk jeg meg en kaldusj – uansett hvor mye jeg ville prioritere god mat og trening, så fikk jeg det ikke til, sier Desirée.

– Det var for mye som måte gjøres med barn og hjem. Jeg måtte derfor endre min egen hverdag, og dette er første gang jeg har laget en bok som startet med mitt eget behov. Det må gå kjapt å trene og lage sunn mat!

Stress og utbrenthet

Stadig flere strir med slitenhet og utbrenthet som følge av et hektisk liv med forventninger både på hjemmebane og på jobb. Selv om hverdagen er travel, mener Desirée at det er viktig å finne rom til å prioritere seg selv. Men man trenger ikke legge lista altfor høyt, for å få god effekt.

– Jeg har selv vært utbrent, forteller hun.

– Det begynte med at arbeidsplassen min gikk konkurs da jeg var alenemor. Jeg var bekymret og stressa, og totalbelastningen av å miste jobben og ta vare på datteren min alene, ble for stor, og jeg ble utbrent.

Da var tanken på å trene og spise sunt umulig.

– Det som hjalp meg i gang, var å dyrke det lille jeg hadde av energi. Få litt frisk luft – bare gå ut av døra. Jeg startet i det små. Etter hvert kunne jeg gå korte turer på ti minutter, og helsegevinsten både psykisk og fysisk er enorm. Det skal så lite til, sier Desirée.

Man trenger nemlig ikke kjøre timeslange treningsøkter flere ganger i uka, som gir dårlig samvittighet når tiden ikke strekker til, og det er ikke nødvendig å slave lenge over kjøkkenbenken for å spise sunne, gode måltider. Faktisk skal det ikke mer enn 15 minutter til!

En helhetlig tilnærming til mat og trening

Fit på 15 minutter inneholder over 60 oppskrifter på mat som det faktisk tar 15 minutter å lage, og et stort antall treningsprogrammer med et kvarters varighet. Her er ingen skjulte tidssluk og forberedelser, kun smarte triks og råvarer som blir fort ferdig.

Desirée Andersens filosofi går som en rød tråd gjennom hele boken: en helhetlig tilnærming til mat og trening, mer grønt (mye grønt!) og mat som demper søtsug. Sammen med grepene for effektiv trening utgjør Fit på 15 minutter en perfekt kombinasjon for deg som vil spise sunt og holde kroppen i form!

Andersen står bak bestselgerne Fit på 30 dager (2019), Desirées sunne matplanlegger og Desirées sunne matpakkebok (begge 2020) og Min sunne livsstilsdagbok (2021).