Ingen varer i handlekurven

Logg inn

Har du ikke bruker? Registrer deg

Har du glemt passord? Tilbakestill

HjemArtiklerDan Andersen går til Bonnier Norsk Forlag

Dan Andersen går til Bonnier Norsk Forlag

Dan Andersen fotokred Heidi Furre

Dan Andersen går til Bonnier
Skal lede forlagets satsing på norsk skjønnlitteratur

Tiden-redaktør Dan Andersen går til Bonnier Norsk Forlag (tidligere Strawberry) for å lede forlagets satsing på norsk skjønnlitteratur. – Målet mitt er å gi ut bøker som på grunn av sin kvalitet og egenart er gyldige for alle, sier Andersen.

– Bonnier skal bli den beste inkubatoren for norske litterære talenter. Jeg er klar over at dette er en solid ambisjon, men vi er bestemt på at det er dit vi skal. Til å lede denne satsingen ønsket vi noen med den rette kombinasjonen av friskhet, mot og faglig tyngde. Dan var vårt naturlige førstevalg, og vi er strålende fornøyd med å få ham på laget, sier Alexander Even Henriksen, administrerende direktør i Bonnier Norsk Forlag.

Dan Andersens første antakelse som 26 år gammel redaktør, var Eivind Hofstad Evjemo, som fikk Tarjei Vesaas Debutantpris året etter. Siden har han løftet fram og videreforedlet en rekke markante forfatterskap.

- Jeg valgte å gå til Bonnier fordi her får jeg selv legge premissene for det redaksjonelle arbeidet. Den friheten skal jeg bruke til å gi hver bok den konsentrasjonen den fortjener, sier Andersen.

Andersen, som har vært redaktør for forfattere som Eivind Hofstad Evjemo, Hilde Lindset, Casper André Lugg, Hanne Bramness, Eli Fossdal Vaage og Sivert N. Nesbø har likevel ingen ambisjoner om å gi ut flest mulig debutanter.

– Det utgis allerede for mange debutanter i Norge. Vi ser etter bøkene som bærer løfter om sterke forfatterskap. Mitt mål er at Bonniers liste skal bestå av et stort spekter av forfatterskap og bøker som har det til felles at de er originale, vektige og peker utover seg selv.

I Bonnier Norsk Forlag går Andersen inn som sjefredaktør for norsk skjønnlitteratur.

– Jeg er glad og forventningsfull ved tanken på å få Dan som kollega igjen. Jeg kjenner ham som en særs dyktig og skarp redaktør med usvikelig sans for kvalitet. Når han tar ansvaret for vår satsning på norsk skjønnlitteratur, styrker vi laget med den aller beste. Ambisjonene er høye, vi skal sette et avtrykk i norsk samtidslitteratur, sier Anne Fløtaker, redaksjonssjef for skjønnlitteratur i Bonnier Norsk Forlag.

Andersen starter i jobben som sjefredaktør 1. januar 2022. Bonnier Books kjøpte tidligere i år aksjemajoriteten i Strawberry Publishing. På eiersiden er også gründerne og forleggerne Jonas Forsang og Magnus Rønningen, samt forfatter Jørn Lier Horst. Ved nyttår skifter forlaget navn fra Strawberry Publishing til Bonnier Norsk Forlag.