Ingen varer i handlekurven

Logg inn

Har du ikke bruker? Registrer deg

Har du glemt passord? Tilbakestill

HjemArtiklerCappelen-Damm-sjef går til Bonnier Forlag

Cappelen-Damm-sjef går til Bonnier Forlag

Lindy Andersen Fotokred Magne Risnes

Lindy Andersen forlater stillingen som forlagssjef i CappelenDamm-eide Fontini for å lede Bonniers satsing på barn og ungdom.

– Å få bygge et barne- og ungdomsbokforleggeri med Bonnier i ryggen, er den mest spennende jobben jeg kan tenke meg, sier Andersen.


Lindy Andersen har 25 års fartstid i bokbransjen, blant annet som redaksjonssjef i Schibsted og Cappelen og som gründer og eier av Fontini, som nå er et imprint i Cappelen Damm. I 2019 ble hun tildelt prisen Årets Redaktør for sitt arbeid for barn og unges leselyst.

– Gjennom hele mitt forlagsliv har min sterkeste drivkraft vært å gi barn leselyst. Jeg vil takke Cappelen Damm, og ikke minst gjengen i Fontini, for åtte fantastiske år der jeg har fått jobbe med det jeg brenner for. Det har vært et eventyr som jeg med stort vemod forlater. Men det er en tid for alt. Nå har jeg fått en spennende mulighet hos utfordreren i bransjen. De flinke og kreative folka i Strawberry har fått til så mye på rekordtid, man kan ikke annet enn å bli imponert. Denne nye energien, i kombinasjon med solide Bonnier, treffer rett i mitt gründerhjerte.

Administrerende direktør i Bonnier Norsk Forlag, Alexander Even Henriksen, er svært fornøyd med å få Andersen på laget.

– Bonnier Norsk Forlag skal ha et avtrykk i norsk kultur, og da må vi også bli store innen barne- og ungdomsbøker. Slik er vi med på å skape et fremtidig lesende publikum. Å få Lindy til å lede dette er en drøm som går i oppfyllelse. Hun er en ener på feltet, og har gang på gang vist at hun har teft og lykkes. Jeg føler virkelig vi bygger et Dream Team på Bonnier nå, sier Henriksen som nylig rekrutterte DN-topp Andreas Hatlevik til redaksjonssjef for sakprosa.

Andersen begynner i stillingen i løpet av våren 2022. Bonnier Books kjøpte tidligere i år aksjemajoriteten i Strawberry Publishing. På eiersiden er også gründerne og forleggerne Jonas Forsang og Magnus Rønningen, samt forfatter Jørn Lier Horst. Ved nyttår skiftet forlaget navn fra Strawberry Publishing til Bonnier Norsk Forlag.

Fotokred: Magne Risnes