Ingen varer i handlekurven

Logg inn

Har du ikke bruker? Registrer deg

Har du glemt passord? Tilbakestill

HjemArtiklerBonnier Books kjøper seg inn i Strawberry Publishing

Bonnier Books kjøper seg inn i Strawberry Publishing

Bonnier Books 2 fotokred Caroline Andersson

Bonnier Books kjøper 45% av det norske forlaget Strawberry Publishing AS, som vil fortsette å operere under merkenavnet Strawberry Publishing.

I november 2020 varslet Bonnier Books kjøp av 70% av Strawberry Publishing AS. Konkurransetilsynet hadde innsigelser mot oppkjøpet. Partene har valgt å endre eierfordelingen, slik at Bonnier blir minoritetseier. Strawberry Publishing AS består av allmennforlagene Strawberry Publishing og Bastion Forlag, som begge opererer i det norske bokmarkedet innen segmentene skjønnlitteratur, sakprosa og barne- og ungdomslitteratur.

─ Forlagsvirksomhet handler om å jobbe med de beste forfatterne og gi ut fantastiske bøker. For å kunne gjøre det på best mulig måte, trenger man fred og ro, så da det viste seg vanskelig å få godkjent majoritetservervet av Strawberry Publishing, har vi isteden blitt enige om denne minoritetsløsningen. For en ting er sikkert, jeg er helt overbevist om at medarbeiderne, forfatterne og våre medeiere vil fortsette å bygge Strawberry Publishing til en ledende aktør i norsk bokbransje, sier Håkan Rudels, administrerende direktør Bonnier Books.

─ Bokbransjen er i store omveltninger og i det terrenget passer det oss perfekt å være raske og offensive, samtidig som vi rigger oss for en digital framtid. Bonnier Books er vår drømmepartner ─ de har tyngden, historien og forlagsmusklene vi trenger for å fortsette vår vekst og drive konkurransen i den norske bokbransjen, sier Petter Stordalen, medeier i Strawberry Publishing.

─ Å få Nordens største forlagskonsern med på laget er en stor tillitserklæring, og en drøm som har gått i oppfyllelse. Vi får muskler og arbeidsro til å fortsette å bygge et av Norges ledende forlagshus, og det blir det lettere å bringe norske forfattere ut i verden, sier Alexander Henriksen, administrerende direktør i Strawberry Publishing.

Aksjekjøpet i Strawberry Publishing er ikke meldepliktig til Konkurransetilsynet. Konkurransetilsynet kan derimot pålegge partene å melde transaksjonen.

─ slutt ─

Om Bonnier Books

Bonnier Books står for Bonniers bokrelaterte aktiviteter. I dag spenner dette seg fra tradisjonelle forlag til bokhandelkjeder og digitale abonnementstjenester for lyd og e-bøker. Vi har omtrent 2000 ansatte i syv land og omsetter for cirka 7 milliarder SEK.
www.bonnierbooks.com/

Om Strawberry Publishing

Strawberry Publishing har på kort tid etablert seg som Norges fjerde største allmennforlag med en rekke av landets mest attraktive forfattere i stallen. Forlagsgruppen inkluderer også Bastion Forlag. Totalomsetningen i 2020 utgjorde mer enn 100 millioner kroner.

For mer informasjon kontakt:

Håkan Rudels, adm.dir Bonnier Books, +46 737 738 055, hakan.rudels@bonnierbooks.com

Jim Zetterlund, COO/CFO Bonnier Books, +46 768 559 669, jim.zetterlund@bonniersbooks.com

Alexander Henriksen, adm.dir Strawberry Publishing, +47 926 37 344, alexander@strawberrypublishing.no