Ingen varer i handlekurven

Logg inn

Har du ikke bruker? Registrer deg

Har du glemt passord? Tilbakestill

HjemArtiklerBonnier Books kjøper majoriteten av Strawberry Publishing

Bonnier Books kjøper majoriteten av Strawberry Publishing

Bonnier Books 2 fotokred Caroline Andersson

Bonnier Books kjøper 70% av det norske forlagskonsernet Strawberry Publishing AS. Petter Stordalen og de tre andre gründerne beholder en eierandel på 30%, og konsernet vil fortsette å operere under merkenavnet Strawberry Publishing.

Strawberry Publishing AS består av allmennforlagene Strawberry Publishing og Bastion Forlag, som begge opererer i det norske bokmarkedet innen segmentene skjønnlitteratur, sakprosa og barne- og ungdomslitteratur.

─ Norden er vårt hjemmemarked. Å kunne styrke vår posisjon i Norge er strategisk viktig for oss. At Strawberrys forfattere, ansatte og eiere har satt et så stort avtrykk på det norske bokmarkedet på så kort tid, er intet mindre enn imponerende. Jeg gleder meg veldig til å ønske nye kolleger og forfattere velkommen til Bonnier Books og å fortsette veksten i Norge, sier Håkan Rudels, administrerende direktør i Bonnier Books.

Oppkjøpet av Strawberry Publishing inkluderer populære forfattere som Jørn Lier Horst, Anne B. Ragde, Unni Lindell, Camilla Läckberg, Sophie Elise, Sally Rooney og Jojo Moyes. Forlagskonsernets omsetning økte fra 4 MNOK til over 100 MNOK mellom 2017 og 2019.

─ Bokbransjen er midt i store omveltninger, og hvis vi skal fortsette å være raske og offensive og samtidig rigge oss digitalt, må vi styrke forlaget både økonomisk og strukturelt. Bonnier Books er en drømmepartner for oss ─ de har tyngden, historien og forlagsmusklene vi trenger for å fortsette vår vekst og utfordre konkurrentene i den norske bokbransjen, sier Petter Stordalen, medeier i Strawberry Publishing, om avtalen.

─ I over 200 år har Bonnier utviklet forfatterskap, fra August Strindberg til Lydia Sandgren. Vi er stolte av å bli en del av den tradisjonen. At Bonnier slår seg sammen med Strawberry øker konkurransen i det norske bokmarkedet, noe som vil komme leserne, forfatterne og litteraturen til gode. Med Bonnier i ryggen blir det lettere for oss å bringe både nye og etablerte norske forfattere ut i verden, sier Alexander Henriksen, administrerende direktør i Strawberry Publishing.

Deloppkjøpet av Strawberry Publishing vil være gjenstand for en standard gjennomgang av Konkurransetilsynet.

For mer informasjon kontakt:
Håkan Rudels, adm.dir Bonnier Books, +46 737 738 055, hakan.rudels@bonnierbooks.com
Jim Zetterlund, COO/CFO Bonnier Books, +46 768 559 669, jim.zetterlund@bonniersbooks.com
Alexander Henriksen, adm.dir Strawberry Publishing, +47 926 37 344, alexander@strawberrypublishing.no

Om Bonnier Books
Bonnier Books står for Bonniers bokrelaterte aktiviteter. I dag spenner dette seg fra tradisjonelle forlag til bokhandelskjeder og digitale abonnementstjenester for lyd og e-bøker. Vi har omtrent 2000 ansatte i syv land og omsetter for cirka 7 milliarder SEK.
www.bonnierbooks.com/

Om Strawberry Publishing
Strawberry Publishing har på kort tid etablert seg som Norges fjerde største almennforlag med en rekke av landets mest attraktive forfattere i stallen. Forlagsgruppen inkluderer også Bastion Forlag. Totalomsetningen i 2019 utgjorde mer enn 100 millioner kroner.
www.strawberrypublishing.no