Ingen varer i handlekurven

Logg inn

Har du ikke bruker? Registrer deg

Har du glemt passord? Tilbakestill

HjemArtiklerBli kvitt uro, tvil og frykt: Psykologens råd til et godt liv

Bli kvitt uro, tvil og frykt: Psykologens råd til et godt liv

Foto will bremridge

Verdenskjente dr. Julie Smith har 4,2 millioner følgere på TikTok, og hjelper utallige mennesker med livets opp- og nedturer.

Den anerkjente psykologen Julie Smith får mange hundre spørsmål hver dag fra mennesker som sliter med selvkritikk, manglende motivasjon, sorg og engstelse. Hun har skrevet boka «Hvorfor har ingen fortalt meg dette før?» for å adressere de vanskelige følelsene våre, basert på spørsmålene som går igjen fra pasienter og følgere.

Bestselger på vei ut til 40 land

Hvorfor har ingen fortalt meg dette før? har ligget mange uker på bestselgerlistene i Storbritannia og USA, og lanseres nå i hele 40 land.

Gjennom sin praksis som psykolog oppdaget Dr. Julie Smith at mange manglet grunnleggende innsikt i hvordan psyken fungerer. Hun begynte å lage korte videoer på TikTok med enkle råd, og har nå 4,2 millioner følgere.

-Mange av pasientene mine ble overrasket da de forstod at en viktig del av terapien er opplæring. Man snakker mye om problemene sine i terapi, men man lærer også hvordan bevisstheten fungerer, og hvordan man kan påvike eget humør og egne følelser, sier Smith.

Hun forteller at kunnskap om psyken gir mestringsfølelse, og gjør det enklere å ta grep for å leve et bedre liv.

Boka tar opp vanlige psykiske utfordringer, og er basert på forskning. Smith gir konkrete råd for å håndtere vonde følelser, angst og negativt selvsnakk.

Boka lanseres 5. januar.