Ingen varer i handlekurven

Logg inn

Har du ikke bruker? Registrer deg

Har du glemt passord? Tilbakestill

HjemArtiklerARIF: Brutalt ærlig om veien til toppen

ARIF: Brutalt ærlig om veien til toppen

Arif1

Arif har til tross for en tøff oppvekst, rasisme og en svært sjelden sykdom, blitt en av Norges største og viktigste artister.

Den 27. oktober lanseres memoaren Arif: Falle på plassom Arif Murakamis liv, ført i pennen av Even Vaa. I boka forteller den folkekjære artisten åpenhjertig om en rotløs oppvekst med mye flytting fra Hellerud i øst, via Manchester, til Bærum i vest.

Arif har i en årrekke levd med en svært sjelden øyesykdom og ble utsatt for gjentatte overgrep i barndommen. Han håper at åpenhet vil hjelpe andre som har opplevd lignende ting. Flere skremmende møter med nynazister, trakasserende barnehagetanter og en fraværende far bidro også til at de første årene ble strie. Men gode venner og et kraftsentrum av en mor, skapte glede og mot i den unge gutten som fulgte egne drømmer når mange mente det var best å få seg en utdannelse og en vanlig jobb.

På utsiden av det norske samfunnet

– Store deler av mitt liv har dreiet seg om å se enten bakover eller fremover. Jeg synes det er vanskelig å leve i nuet. Mamma pleide å si: «Ser du for mye bakover, kommer du til å snuble.» Jeg er lei av å snuble nå. Men det har vært nødvendig for å lære å bli den mannen jeg alltid har ønsket å være, forteller Arif.

Dette er historien om en gutt som vokser opp på utsiden av det norske samfunnet. Det er en fortelling om en mor som stadig flytter rundt med sønnen sin, om en far som ikke er til stede, og om en artist som vokser frem og treffer en hel generasjon med musikken og tekstene sine. Arif: Falle på plass gir innsyn i hva som kreves for å overleve rasisme og utenforskap, og en familiesituasjon preget av frykt og kjærlighet.

Arif: Falle på plass er skrevet av Even Vaa (f. 1980). Han er forfatter og musiker, og er medforfatter av flere kjente personers bøker, deriblant Mads Hansen, Odd Magnus Williamson og Erik Bertrand Larsen.

Ta kontakt for anmeldereksemplar eller intervju.