Ingen varer i handlekurven

Logg inn

Har du ikke bruker? Registrer deg

Har du glemt passord? Tilbakestill

HjemArtikler2 millioner solgte av Detektivbyrå nr. 2!

2 millioner solgte av Detektivbyrå nr. 2!

Bursdagsfest 01

- Det å ha vært med på å forme en ny generasjon lesere er en overveldende tanke.

Jørn Lier Horst og Hans Jørgen Sandnes har hatt en eventyrlig suksess med Detektivbyrå nr. 2. Ikke bare er de aktuelle med den 26. boka i serien om Tiril, Oliver og Åtto, de har også runda en milepæl: De siste tallene viser at serien nå har solgt over 2 millioner eksemplarer.

- For en forfatter betyr det at man har satt varig avtrykk etter seg. Det er bøker som vil bli husket og tatt fram når dagens barn om noen tiår skal lese bøker for sine barn. Det å på den måten ha vært med på å forme en ny generasjon lesere er en overveldende tanke, sier forfatter Jørn Lier Horst.

Annerledesåret 2020

I annerledesåret 2020 tok forfatterduoen initiativ til en rekke aktiviteter for barn som brått fikk hverdagen snudd på hodet. Det ble arrangert gratis digitale tegnekurs på Detektivbyrå nr. 2 sine Facebooksider, til hver utgivelse ble det også laget et aktivitetshefte og på tampen av året bidro Horst og Sandnes til en skrivekonkurranse i Aftenposten junior. I samarbeid med Åpent Bakeri ble det også laget et eget Detektivbyrå nr. 2 Pepperkakehus som familier kunne bake sammen i førjulstria.

På utlånstoppen

Det er ikke bare på Bokhandlerforeningen sine bestselgerlister Detektivbyrå nr. 2 gjorde stor suksess i 2020. Også på utlånstoppen til Bibliotekene over hele landet finner vi bøker fra Detektivbyrå nr. 2 på topplistene. På utlånstoppen til Deichmanske i Oslo finner vi på 2. plass Sløyfemysteriene fra Detektivbyrå nr. 2 over de mest utlånte bøkene i 2020.

Detektivbyrå nr. 2: Dekkoperasjon

I den nye boka om Detektivbyrå nr. 2 som kom i salg 1. februar er Tiril, Oliver og Åtto igjen på sporet av et mysterium. Et bildekk faller ut av en tilhenger, midt i en bratt bakke. Tiril og Oliver unngår så vidt å bli truffet av dekket, som fortsetter å rulle nedover gata. Detektivene tar opp jakten på dekket, og havner samtidig på sporet av en bande med biltyver som er sjeldent utspekulerte. Greier de å avsløre tyvenes sleipe triks?

Detektivbyrå nr.2: Dekkoperasjon gikk rett inn på en sterk tredjeplass på Bokhandlerforeningen sin bestselgerliste etter bare en uke i salg.