Ingen varer i handlekurven

Logg inn

Har du ikke bruker? Registrer deg

Har du glemt passord? Tilbakestill

HjemArtiklerÅtte millioner solgte bøker og filminnspilling på trappene

Åtte millioner solgte bøker og filminnspilling på trappene

11 Fotograf Niclas Vestefjell Bonnierforlagen Viveca Sten

Viveca Sten følger opp den kritikerroste boka Offermakeren med en ny høyfjellskrim, satt til Åre.

Viveca Sten fikk terningkast 6 her hjemme for sin forrige bok, Offermakeren, og er nominert til Årets krimforfatter i Sverige. 2. januar lanseres den frittstående oppfølgeren, Skyggedalen, og snart kan vi se serien på TV. I februar spilles nemlig bokserien inn av Viaplay, og vil bli vist i en rekke land.

Skamfert lik på norskegrensen

I årets bok, Skyggedalen, blir et skamfert lik funnet utenfor Åre. Offeret har ingen kjente fiender og politiet står sporløse tilbake. Samtidig har en sekt fått godt fotfeste i de isolerte småbyene nær norskegrensen. Unge Rebecka drømmer om å tjene Gud som trofast pastorhustru, men veien dit gjør henne mer og mer isolert og utsatt. Ingen tar hennes parti, og nå frykter hun for livet sitt.

Internasjonal suksess

Bøkene er utgitt i over 40 land, og har høstet strålende kritikker. Sten er ellers kjent for bokserien Sandhamn, som det er blitt laget en rekke filmer og seriesesonger om. TV-serien hadde omtrent 1,7 millioner seere per episode.

Viveca Sten debuterte som forfatter i 2008 med krimromanen Farlig farvann, første bok i en serie som utspiller seg på Sandhamn i Stockholms skjærgård. Hun er utdannet jurist, men jobber nå som forfatter på fulltid med åtte millioner solgte bøker. Skyggedalen er andre del av Mordene i Åre, en serie hvor Sten bruker storslagen natur og sterke karakterer til å skape mordgåter så spennende at de fengsler leserne.