Ingen varer i handlekurven

Logg inn

Har du ikke bruker? Registrer deg

Har du glemt passord? Tilbakestill

HjemForfattereJørn Lier Horst

Jørn Lier Horst

Jørn Lier Horst (f.1970) er en av Nordens mest suksessrike krimforfattere. Bøkene hans har solgt i over ti millioner eksemplarer, og er utgitt i mer enn 40 land. Flere av bøkene er også filmatisert for kino og TV.

Horst har bakgrunn som politietterforsker og er i dag fast ekspertkommentator i TV-programmet Åsted Norge. Forfatterskapet omfatter både romaner, skuespill og barnebøker. Mest kjent er han for bøkene om politietterforsker William Wisting. Sammen med Thomas Enger skriver han thrillerserien om Alexander Blix og Emma Ramm. Han står også bak Norges bestselgende barnebokserie om Detektivbyrå nr. 2. I tillegg har han forfattet suksess-serien CLUE.

For sitt forfatterskap har Horst mottatt en rekke priser, deriblant Bokhandlerprisen, Rivertonprisen, Glassnøkkelen, The Martin Beck-Award og The Petrona Award. Han har også blitt hedret med den gjeve Teskjekjerringprisen for sitt bidrag til leselyst og leseglede blant norske barn gjennom bøkene om Detektivbyrå nr. 2. I 2022 ble Tiril, Oliver og Åtto kåret til tidenes barnebokkarakterer av bransjenettstedet Bok 365. Og i 2023 ble Jørn Lier Horst kåret til «Årets forfatter» av Aftenposten Juniors lesere.

Bøker