
Hva om du bare trenger én brødoppskrift?
Martin Johansson vil forenkle baking. Én oppskrift gir hundre brødvarianter – og kanskje enda flere. Målet er at vi skal bake mer. Gjerne hver dag!
For 15 år siden var Johansson med på å endre hjemmebakingen i Sverige gjennom bloggen Pain de Martin. Siden har han skrevet en rekke brødbøker som har blitt stående som moderne klassikere. Men i stedet for å dyrke perfeksjon, byttet han tidlig målsetting: å gjøre baking lettere. Nå kommer han med boken Én oppskrift, hundre brød.
– Jeg elsker å bake. Så enkelt er det. Helt siden jeg bakte mitt første ujevne brød i mammas gamle sommerhus, har jeg latt meg forundre over hvor spennende det er å se hva jeg kan lage med deig, sier Martin Johansson.
For må vi virkelig ha surdeigsstarter, eltemaskiner og timelange prosesser for å lage godt brød? Johanssons svar er nei.
Uendelige variasjoner
Baking kan være en naturlig del av hverdagen – uten å ta hele dagen. Du trenger verken spesialutstyr eller avanserte teknikker. Med én grunnoppskrift og en håndfull justeringer kan du bake hundrevis av ulike brød.
Derfor har Martin Johansson skrevet boken som viser hvor langt du kommer med grunnoppskriften som raskt læres utenat. Resten av boken viser hvordan du selv kan variere og eksperimentere – uten å følge kompliserte steg.
Når du først mestrer én oppskrift, er veien kort til å bli en trygg hjemmebaker som lager saftige og vakre brød.