Ingen varer i handlekurven

Logg inn

Har du ikke bruker? Registrer deg

Har du glemt passord? Tilbakestill

9788293687344 org

Bass Rock

379,-

Klippeøya Bass Rock stikker opp av havet utenfor Skottlands østkyst. I århundrer har den kastet sin lange skygge innover fastlandet. Og gjennom århundrene er tre kvinners skjebne knyttet sammen - til dette stedet og til hverandre. Tidlig på 1700-tallet måtte Sarah flykte for livet da hun ble beskyldt for å være heks. Rett etter andre verdenskrig sitter Ruth alene i herskapshuset, mens ektemannen hygger seg med elskerinnen sin i London. Ruth må ta seg av huset, og de to stesønnene samtidig som hun forsøker å finne et ankerfeste i det fiendtlige, lille lokalsamfunnet. Men nå står huset tomt, og Viv skal gjøre det klart for salg. Hun sørger over sin avdøde far, mens hun finner ut stadig mer om stemorens hans, Ruth, og hvilke hemmeligheter hennes fortid skjuler. Hver enkelt av de tre kvinnenes liv blir definert av mennene de lever med. Evie Wyld har laget en intrikat vev og skrevet en bok som er spennende som en kriminalroman i et kraftfullt og sobert språk som gjør dette til stor litteratur. Bass Rock er som en brannfakkel av raseri og kjærlighet.

Klippeøya Bass Rock stikker opp av havet utenfor Skottlands østkyst.

I århundrer har den kastet sin lange skygge innover fastlandet.

Og gjennom århundrene er tre kvinners skjebne knyttet sammen – til dette stedet og til hverandre.

Tidlig på 1700-tallet måtte Sarah flykte for livet da hun ble beskyldt for å være heks.

Rett etter andre verdenskrig sitter Ruth alene i herskapshuset, mens ektemannen hygger seg med elskerinnen sin i London. Ruth må ta seg av huset, og de to stesønnene samtidig som hun forsøker å finne et ankerfeste i det fiendtlige, lille lokalsamfunnet.

Men nå står huset tomt, og Viv skal gjøre det klart for salg. Hun sørger over sin avdøde far, mens hun finner ut stadig mer om stemorens hans, Ruth, og hvilke hemmeligheter hennes fortid skjuler. Hver enkelt av de tre kvinnenes liv blir definert av mennene de lever med.

Evie Wyld har laget en intrikat vev og skrevet en bok som er spennende som en kriminalroman i et kraftfullt og sobert språk som gjør dette til stor litteratur. Bass Rock er som en brannfakkel av raseri og kjærlighet.

Bass rock er et intenst og uredd vitnesbyrd over dem som gjennom tidene har stått ubeskytta.
Wylds spindelvevsfine prosa, vakker selv når hun beskriver mord, gir fortellingen nyanser og kompleksitet.

Informasjon

ISBN/Varenummer
9788293687344
Forlag
Bonnier Norsk Forlag AS
Oversetter
Halvor Kristiansen
Utgivelsesår
2021
Sideantall
382
Oversetter
Halvor Kristiansen
Utgivelsesår
2021
Originaltittel
The Bass Rock
Sideantall
382