Bonnier Forlag
Bonnier forlag er Norges fjerde største allmennforlag

Ingen varer i handlekurven

Logg inn

Har du ikke bruker? Registrer deg

Har du glemt passord? Tilbakestill

HjemSend inn ditt bidrag: Historie
Baldisholteppet 2

Send inn ditt bidrag: Historie

Bonnier Norsk Forlag er på jakt etter nye historieprosjekter. Vi lyser med dette ut en konkurranse der både etablerte og nye forfattere oppfordres til å sende inn norske historiemanus med handling fra Norge i perioden 793 til 1814 - fra og med starten på vikingtiden til og med oppløsningen av unionen med Danmark.

Vi ønsker manus med både nasjonal og regional tematikk, og er åpne for stor variasjon i spennet mellom de kjente hendelsene og historiens fotnoter. Vi er særlig på jakt etter historier som omhandler overgangen fra norrøn tro til kristendom, borgerkrigstiden, svartedauden, reformasjonen i Norge og eneveldetiden under unionen med Danmark.

En fagjury vil vurdere de innkomne manusene. Juryen består av historiker Mona Ringvej, forfatter Tom Egeland og fra forlagets sakprosaredaksjon Magnus Skjæraasen Aarø og Ingrid Eia Ryvarden. Vinneren av manuskonkurransen mottar en premie på 50.000 kr, samt kontrakt og utgivelse hos Bonnier Norsk Forlag med et forskudd på kr 100.000.*

Manuskriptene må være originalarbeider og skrevet på norsk. Genren er sakprosa. Rene skjønnlitterære tekster vil ikke bli vurdert. Vi mottar førsteutkast av hele manus, alternativt en fyldig prosjektbeskrivelse og 3-4 prøvekapitler.

Bidrag merkes med emnet MANUSKONKURRANSE – HISTORIE, og sendes til sakprosa@bonnierforlag.no.

Innleveringsfrist er 1. september 2022 og vinneren offentliggjøres 1. november 2022

Velkommen til å sende inn ditt bidrag!

Sakprosaredaksjonen, Bonnier Norsk Forlag

*Juryen forbeholder seg retten til ikke å kåre noen vinner dersom den ikke finner et manuskript av ønsket kvalitet.